Протестите се политизират - това заяви в Сутрешния блок на

...
Протестите се политизират - това заяви в Сутрешния блок на
Коментари Харесай

Екоминистърът: Протестите се политизират

Протестите се политизират - това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Юлиан Попов.

" Всеки един митинг се политизира, изключително в предизборна обстановка, напълно естествено е, когато има неодобрение да се придърпат хора, групи, партии, които желаят да завоюват от това неодобрение ", сподели министърът.

По отношение на териториалните проекти, той уточни, че хората няма да бъдат излъгани.

" За енергетиците и въглищните райони има огромни пакети за това, което се случва по пазарни аргументи. Много постоянно аз слушам, че Брюксел ни дава едни пари, с цел да затворим ние едни централи. Това просто не е правилно. Има един пазарен развой, който свива непрестанно въглищното произвеждане, а Европейски Съюз ни обезпечава средства ние да се оправим с това. Т. е. това не е някаква договорка, че те ни дават пари, с цел да затворим ", изясни Юлиан Попов.

Екоминистърът чака градивен диалог отвън предизборния подтекст на идната среща сред протестиращите енергетици и представители на държавното управление и Народното събрание. Попов сподели, че държавното управление работи добре със синдикатите.

" Всичко, което държавното управление прави сега е ориентирано към това да улесни прехода и вложенията и развиването на района. Така че в случай че диалогът се концентрира върху тези благоприятни условия, аз мисля, че нещата ще се успокоят ", сподели Попов.

Той разясни, че с цел да може целият маришки район да бъде употребен за капиталова активност, там най-малко 10 години би трябвало да работят 3 хиляди души.

" Т. е. тези три хиляди работни места са обезпечени по този начин или другояче, защиото заравняването на тази повърхност е голяма активност, даже и на следващия ден да спрат централите, 10 години би трябвало да работят да речем 3 хиляди души, тъй че икономическата активност, в това число по построяването на инфраструктура, която може да се развие там е голяма ", сподели още Попов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР