Протестите ни продължават. На 10 октомври от 17:30 ч., ще

...
Протестите ни продължават. На 10 октомври от 17:30 ч., ще
Коментари Харесай

Майка на дете с увреждания: Борисов да застане като мъж срещу нас

Протестите ни не престават. На 10 октомври от 17:30 ч., ще бъдем пред Министерски съвет и желаеме министър председателят Бойко Борисов да поеме отговорност за това, че не свърши нищо през тези месеци.
 Майките на деца с увреждания напуснаха ядосани срещата с министри и депутати  ГЕРБ и Българска социалистическа партия се скараха пред майките на деца кой какво прави за тях
Това сподели Мая Стоицева – майка на дете с увреждания и един от участниците в митингите „ Системата ни убива ”, по бТВ. Премиерът хвърля едни пари в публичното пространство, а по-късно настройва всички против майките. Нека излезе и да застане почтено като мъж против нас и да забележим кое му пречи да направи нещата както би трябвало, прикани Стоицева.

В началото на седмицата стана ясно, че препоръчаният закон за хората с увреждания е „ сакат ”, както се показаха протестиращите майки, като от него са отпаднали основни промени и текстове. Майките на деца с увреждания и омбудсманът Мая Манолова напуснаха с крясъци срещата си с депутати и министри в Народното събрание преди дни, където не се появи финансовият министър Владислав Горанов.

„ Напуснахме срещата, тъй като отправихме апел към премиера не да плаче с нас, а да седне и да си свърши работата. Искахме всички министри през цялото време да седнат на една маса. Министърът на финансите не беше там и това е знак, че промяната в никакъв случай няма да се случи ”, сподели още Стоицева. Тя разяснява, че общественият министър Бисер Петков няма по какъв начин самичък да направи тази промяна. 

„ Самият обществен министър и неговият екип не са задоволително настойчиви и смели. Тук би трябвало сърце и решителност. Какво пречеше в действителност в границите на това финансиране плановете да бъдат подготвени, те да не се усещат излъгани и унизени ”, разяснява омбудсманът Мая Манолова.

Законът за персоналната помощ дава опция за самостоятелна оценка на увреждането на всеки обособен човек. „ Това е главно наше искане. Индивидуална оценка, не ТЕЛК. ТЕЛК-ът би трябвало да изчезне, той е нездравословен ”, добавя Стоицева.

Омбудсманът Мая Манолова разяснява, че ще направи всичко допустимо и двата закона да бъдат импортирани в пленарна зала и да бъдат гласувани по най-бързия метод, с цел да могат да стартират да работят от 1 януари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР