Протестите на засегнатите от мерките бизнеси се разрастват. В първия

...
Протестите на засегнатите от мерките бизнеси се разрастват. В първия
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Локдаунът ни оставя на улицата без 1 стотинка в джоба! Протест до дупка

Протестите на засегнатите от ограничения те бизнеси се разрастват. В първия ден от новите рестрикции ресторантьори, чиновници в заведения, само че и хора от други сектори излизат по улиците на няколко града в страната. А недоволството си ще изразят под общия девиз „ Свобода за бизнеса “.

„ Ще изразим нашето неодобрение с цивилен митинг. Заведенията няма да затворят след 23 часа. Това ни дава законът като право, това и ще създадем. Ние не стоим против здравните ограничения , само че те би трябвало да вървят дружно с стопански ограничения. Хората недоволстват по тази причина, че от през днешния ден хиляди хора ще останат на улицата без една стотинка ”, изясни Ричард Алибегов.

„ Нашият, а и всички бизнеси, молят и би трябвало да бъдат чути от властта. Разбираме сериозността на казуса, разбираме здравната рецесия, пред която е изправено обществото. Поставихме въпроса икономическите ограничения да съпътстват и да предхождат здравните ограничения. Досега обаче чувахме едни обещания, нямаме действителна договореност. А бизнесът е нещо, което изисква предвидимост. Собствениците и личният състав са обезпокоени. Ние не сме наясно какви компенсации ще има. Мерките се трансформираха и станаха съвсем неизползваеми. Несигурността в фрагментите и извънредно огромна – има страховит отлив на хора ”, добави Атанас Димитров от Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите.

„ Нашият бизнес пострада задоволително през първите талази на пандемията. Държавата направи всичко, с цел да не доближи до нас каквато и да е помощ. Особеното при нас е, че служащите не са служащи по трудови правни отношения. Тоест за тях са недостъпни всевъзможни ограничения от рода на 60/40 и по този начин нататък. За нас беше недостъпна даже помощта SURE на Европейската комисия. Нашият бизнес е директно обвързван с ресторантьорския и хотелиерския бизнес ”, сподели Красимир Цветков от Националния таксиметров профсъюз.

„ Ние не сме затворен бизнес, само че генерираме най-вече разноски, тъй като не можем да получим подкрепяне. Няма кого да транспортираме, само че разноските си вървят, тъй като нито една община не понижи курсовете, страната не е възнамерявала никакви ограничения. През последния локдаун имахме ужасно доста загуби, предвиждаме, че това още веднъж ще се случи ”, счита Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи.

„ По принцип работим петък и събота, само че в този момент всички сътрудници с нощни заведения ще работим през днешния ден, на следващия ден, тъй като се потвърди, че в нощните заведения проблем няма. Освен всичко останало, няма нито една стотинка, планувана за обезщетения, няма ограничения ”, разяснява притежателят на нощно заведение Евгени Зумпалов.

В Русе и Добрич протестиращите ще блокират основни кръстовища и булеварди, а до момента в който показват недоволството си – заведенията им няма да посрещат клиенти. На протест против ограничения те излизат и в Хасково. А в идващите дни се възнамерява по-мащабен митинг по улиците на София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР