Протестиращите заради водната криза в Перник се сблъскаха с полицията

...
Протестиращите заради водната криза в Перник се сблъскаха с полицията
Коментари Харесай

Протестиращите заради водната криза в Перник се сблъскаха с полицията

Протестиращите поради водната рецесия в Перник се сблъскаха с полицията в опит да стигнат до кръстовището със София, заяви Българска национална телевизия. За благополучие няма потърпевши. От през днешния ден в града стартира нов режим - в някои квартали ще има вода денем, в други през вечерта. Хората желаят този режим да е еднакъв за всички. Протестът стартира след 18 ч., а жителите желаеха премиера Бойко Борисов да отиде при тях.

Утре в община Перник ще бъде оповестено бедствено състояние поради рецесията с водата. Това ще стане на свиканото съвещание на спешния щаб, което ще се организира от 9.30 часа. От на следващия ден стартират действия и за увеличение на притока към бент. „ Студена “. Това заяви кметът на града Станислав Владимиров пред "Фокус ".

„ Министерски съвет отпусна средства за ремонт на пречиствателната станция, с цел да избегнем утежняване на качеството на водата, в случай че се наложи да влезем в мъртвия размер. Най-големият проблем все още е неналичието на приток към бент. „ Студена “. По данни от тази заран в язовира са влезнали единствено 26 литра, а оттокът е 274 литра. Огромна е разликата сред приток и разход, по тази причина волята на страната, волята на премиера е по всевъзможен начин и благоприятни условия, с които сега разполага страната, още от на следващия ден да стартират строително - монтажни работи, с които да увеличим притока към бент. „ Студена “, изясни кметът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР