Протестиращите в защита на енергийната сигурност освиркаха съпредседателя на Продължаваме

...
Протестиращите в защита на енергийната сигурност освиркаха съпредседателя на Продължаваме
Коментари Харесай

Протестиращите срещу закриването на тецовете освиркаха Кирил Петков, викаха: Скрий се, Кирчо!

Протестиращите в отбрана на енергийната сигурност освиркаха съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, който през днешния ден също се причисли към митинга на синдикатите от енергетика. Именно кабинетът „ Петков “ пое ангажимент да понижи с 40% въглеродните излъчвания, което на процедура значи закриване на въглищните централи.

В демонстрацията, проведена от синдикатите, се включиха и работещите в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, както и във въгледобивните сдружения и топлоенергийните централи от цялата страна.

Протестът е по отношение на поетия ангажимент от кабинета „ Петков “ в Националния проект за възобновяване и резистентност за понижаване на въглеродните излъчвания от енергетиката с 40% до края на 2025 година по отношение на равнищата им през 2019 година

Протестиращите упорстват Народното събрание да задължи Министерския съвет да стартира договаряния с Европейска комисия за анулация на този ангажимент, както и Народното събрание да подсигурява активността на въглищните централи най-малко до 2038 година в сходство с към този момент признатото от него решение през 2020 година.

При протестиращите пристигнаха множеството от депутатите, които са членове на парламентарната комисия по енергетика – Делян Добрев от ГЕРБ, Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия, Рамадан Аталай от Движение за права и свободи, Ивайло Мирчев от Демократична България, както и съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и някогашният министър на енергетиката Теменужка Петкова.

Демонстрантите подариха фенер на Петков, а изявлението му беше изцяло заглушено от дюдюканията, освиркванията и виковете им. „ Не ме интересува “, „ Скрий се, Кирчо “ и „ Да живее България “, викаха протестиращите.

По време на митинга вътре в пленарната зала точно по този въпрос работят депутатите. Те взеха консенсусно решение в сряда по време на дългото съвещание на енергийната комисия да задължат вицепремиерът по ръководството на европейските средства Атанас Пеканов, до 31 март да насочи обосновано искане към Европейска комисия за преразглеждане на проекта в частта на енергетиката и невъзможността България да извърши промяната за понижаване на излъчванията с 40% до 2025 година А въглищните централи да работят до 2038 година съгласно европейското законодателство.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР