Протестиращите срещу управлението на сръбския президент Александър Вучич нахлуха в

...
Протестиращите срещу управлението на сръбския президент Александър Вучич нахлуха в
Коментари Харесай

Извънредна ситуация в Белград! Става страшно! Протестиращи нахлуха в

Протестиращите против ръководството на сръбския президент Александър Вучич нахлуха в държавната телевизия РТС в Белград. Преди това те блокираха входа на медията, оповестява Блиц.

``
реклама

Част от стачкуващите съумяха да пробият без проблеми полицейския кордон и нахлуха вътре. Веднага по-късно на мястото бяха изпратени спецчасти, които попречиха на протестиращите да се качат до горните етажи на постройката.

Последва обсада на всички входове на РТС. Демонстрантите желаят да се включат онлайн в предаванията на малкия екран, с цел да създадат изказване за повода за продължаващите към този момент месеци митинги из цялата страната.

Начело на групата, която влезе в РТС, е водачът на демократическата коалиция " Двери " Бошко Обрадович. 

" Никой от чиновниците на РТС няма да пострада, тъй като множеството от тях мислят като нас....Влязохме в РТС, с цел да върнем малкия екран на народа и по тази причина ще я освободим ", съобщи Обрадович.

В постройката влезе още един от водачите на обединената съпротива - Драган Джилас.

И довечера протестиращите се събраха първо пред Философския факултет в центъра на Белград. Там пред множеството приказва известният драматург Синиша Ковачевич. 

" Ако не кажем " Стига! ", тук ще останат единствено старците...Коренът на всички несгоди се намира в постройката на улица " Андричевич " (президенството). Той ни трансформира в съвременни плебеи! ", съобщи Ковечевич.

Граждански митинги под мотото " Един от 5 милиона ", които се организират от 30 ноември насам един път седмично, довечера, с изключение на в Белград, имаше още и в Крагуевац, Ягодина, Пирот, Брус, Александровац, Смедерево. 

В постройката влезе и един от водачите на обединената съпротива - Драган Джилас.
 

Както нормално, и довечера протестиращите се събраха първо пред Философския факултет в центъра на Белград. Там пред множеството приказва известният драматург Синиша Ковачевич. " Ако не кажем " Стига! ", тук ще останат единствено старците... Коренът на всички несгоди се намира в постройката на улица Андричевич (където се намира президентството) ", сподели още Ковачевич и добави: " Той ни трансформира в съвременни плебеи! ".

 
Граждански митинги под мотото " Един от 5 милиона ", които се организират от 30 ноември насам един път седмично, довечера с изключение на в Белград, имаше още и в Крагуевац, Ягодина, Пирот, Брус, Александровац, Смедерево.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР