Протестиращите срещу разширяването на ULEZ спират трафика в Лондон

...
Разширяването на ULEZ, което ще влезе в сила след 10
Коментари Харесай

Разширяването на ULEZ, което ще влезе в сила след 10 дни, ще накара шофьорите в околностите на Лондон да плащат дневна такса от £12,50, ако превозните им средства не отговарят на изискваните стандарти за емисии.

Местните жители на Орпингтън Алекс Харт, 65, и съпругата му Черил, 61, бяха сред тълпата. Те се притесняваха, че ще трябва да похарчат до 40 000 британски лири, за да сменят колата си.

„Никога не съм протестирал за нищо до този момент. Имам Volvo C30. Това е дизелово гориво, защото ми беше казано от моето правителство че дизелът беше екологичното нещо, което трябваше да се направи. Сега трябва да се отърва от него", каза г-н Харт.

"Колата е от 2010 г., но е редовно обслужвана и обгрижвана. Ходим на пътувания за да видя децата си в Корнуол, наскоро бяхме в Съфолк. Страхотно е, но сега кметът Хан ми казва да се отърва от него.

„Скоро ще останем без кола или ще трябва да плащаме данък което е напълно несправедливо."

Разширяване на ULEZ: Кметът на Лондон умолява съветите да „оставят политиката настрана“ - докато камерите са вандалски

Прочетете още:
Полицията публикува изображение на заподозрян срещу ULEZ - като стотици камери са повредени или откраднати
Мъжът е обвинен след повреда на десетки камери със зона с ултра ниски емисии

Майкъл Хюз-медицинска сестра също беше на протеста. 88-годишният мъж трябва редовно да използва своя 23-годишен Rover, тъй като съпругата му Шийна е болна от артрит.

Той каза: „Сега тя не може да ходи повече от 10 ярда. Тя чака нов коляно.

„Не мога да си позволя да сменя колата ни. В много добро състояние е. Нашата кола ни струва около £21 000 с всички екстри през 2000 г.

„Колата е в безупречно състояние за годината. [Разширяването на ULEZ] ще удари много търговски хора, хора с ванове.< /p>

„С кризата с разходите за живот, цените на електроенергията, цените на храните, всичко се повиши. Това ще удари много хора.“

Премиерът Риши Сунак миналия месец призова кмета на Лондон Садик Хан да „помисли два пъти“ за разширяването, докато в понеделник лидерът на лейбъристите сър Кийр Стармър предложи градовете да разгледат други възможности за справяне със замърсяването на въздуха.

Как замърсяването на въздуха може да повлияе на страдащите от деменция

Говорител на кмета каза, че решението за разширяване на зоната ULEZ „не е лесно за кмета да вземе, но е необходимо да се справи замърсяването на въздуха и климатичната криза".

"Около 4000 лондончани умират преждевременно всяка година поради токсичния въздух, децата растат със закърнели бели дробове и хиляди хора в нашия град развиват животопроменящи заболявания, като като рак, белодробни заболявания, деменция и астма“, добави говорителят.

„Повече от девет от 10 коли, видени да шофират в околностите на Лондон, вече отговарят на изискванията и няма да трябва да плащат таксата.

>

„За тези с превозно средство, което не отговаря на изискванията, кметът обяви голямо разширяване на схемата си за бракуване от понеделник, като я направи достъпна за всеки един лондончанин, засегнат от ULEZ.

„ULEZ вече е доказано, че работи - намалява токсичния въздух в централен Лондон почти наполовина. Прогнозира се, че ULEZ няма да събере приходи в рамките на няколко години, тъй като повече превозни средства станат съвместими.

„Междувременно всички нетни приходи ще бъдат реинвестирани обратно в обществения транспорт, включително разширяването на автобусните маршрути в извън Лондон."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР