Протестиращите срещу мораториума за нови лекарства и терапии, заплащани от

...
Протестиращите срещу мораториума за нови лекарства и терапии, заплащани от
Коментари Харесай

Ананиев: Протестиращите срещу мораториума за нови лекарства служат на корпоративни интереси

Протестиращите против мораториума за нови медикаменти и лечения, заплащани от НЗОК през идната година, правили операция, обслужваща корпоративни ползи.

Това разгласи здравният министър Кирил Ананиев във връзка митинга, който се организира по тематиката пред Народното събрание в събота.

Освен това той съобщи, че претекстовете, с които президентът Румен Радев наложи несъгласие на мораториума преди ден били несериозни.

„ Искам да се обърна към президента на България, ние ще създадем нашите претекстове за ветото, само че неговите претекстове, че в случай че ги няма тези нови молекули, няма да бъдат обезпечени конституционните права на българските жители и няма да бъдат равнопоставени всички жители пред закона и пред опцията да се лекуват, или че се нарушава равенството на жителите, са минимум несериозни. Аз съм писал претекстове към несъгласие на президент и мисля, че тези хора, които пишат претекстовете на президента, би трябвало да бъдат по-добре осведомени с материята, за която пишат “, разяснява здравният министър.

По думите сега се прави „ една голяма операция от дребен брой хора, които извършват избрани частни корпоративни ползи, манипулирайки и употребявайки една доста сензитивна тематика – здравето на българина и на нашите деца “.

„ Уверявам ви, че нашият положителен лекарствен лист е с една от най-широките гами медикаменти и с потвърден лечебен резултат. Уверявам ви и, че няма заболяване, което да не е обезпечено с най-модерните, прилагани в Европа и света, лекарства “, добави Ананиев.

Той сподели още, че мораториумът е краткотрайна мярка за стабилизиране на Националната здравна каса. По думите на здравния министър единствено от началото на дебата за мораториума, за към седмица, новите молекули от 17 са станали 32, което значи още към 40 милиона лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР