Протестиращите от излязоха с отворено писмо по повод предстоящото честване

...
Протестиращите от излязоха с отворено писмо по повод предстоящото честване
Коментари Харесай

Призив на протестиращите от Варна за Деня на Съединението на България

Протестиращите от излязоха с отворено писмо във връзка идното честване Денят на, излиза наяве от известие оповестено във Facebook страницата им, представено от Агенция " Фокус ".
В писмото се споделя следното:
“Утре, 6 септември, всички ние ще отбележим 135 години от една от найсветлите дати в българската история. Денят на Съединението е дата с епохално значение в героичната битка за самостоятелна българска страна.
На този ден няма по-логично място за отдаване на респект към делото на Съединението от Паметника на починалите във войната със Сърбия. С безусловната победа в Сръбско-българската война младата българска страна съумява по безапелационен метод да отстои това единство и да получи интернационално самопризнание.
Община Варна е провела шествие до паметника, заупокойна молитва и гала по полагане на венци към 11 часа на следващия ден заран.
Палатковият лагер на протестиращите против днешната власт е ситуиран наоколо до паметника, по тази причина заявяваме своето предпочитание тази паметна дата да не бъде опорочена и призоваваме:
 Георги Господинов: Протестът е за изгубения смисъл Георги Господинов: Протестът е за изгубения смисъл
Страдаме от недостиг на бъдеще, митингът е за изгубения смисъл и небосвод да се живее и работи тук. Това сподели писателят Георги Господин...
Органите на реда: Да не прибягват до дейности отвън минимално нужните за обезпечаване на реда и сигурността и да отстраняват навреме възможни провокатори.
Представителите на локалната и държавна власт: Да не предизвикат жители със своите думи и дейности.
Протестиращите: Да проявят почитание към паметта на починалите и да не опорочават тази светла дата с вербална експанзия. Допустим е единствено безмълвен митинг, без да се попречва достъпът до паметника.
Жителите на Варна: Да не се подвеждат по крайни дейности от който и да било.
В лагера съблюдаваме нормите за кротичък митинг и чакаме дейностите на охранителните органи да бъдат в сходство.
 Протест пред районния съд в София, вътре гледаха ограничения на арестуваните на 2-ри септември  *(ОБНОВЯВА СЕ) Протест пред районния съд в София, вътре гледаха ограничения на арестуваните на 2-ри септември * (ОБНОВЯВА СЕ)
В 9 часа протестиращи от " Възраждане " се събраха пред постройката на Софийския областен съд, където ще се гледат делата на арестуваните при...
Ние от Палатков лагер Варна заявяваме ясно, че няма да пречим на ритуала на отдаване на респект към починалите и призоваваме всички присъстващи да последват образеца ни.
Поведението ни на този незабравим ден няма да отразява нашето отрицание към властта, а ще бъде израз на гражданската съвест и отношение към героичното минало на нашата страна.
Да живее България!
Палатков лагер Варна ”
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР