Протестиращите настояват за спешни промени в пътната организация на мястото

...
Протестиращите настояват за спешни промени в пътната организация на мястото
Коментари Харесай

След смъртта на моторист в Стара Загора: Граждани блокираха пътя, искат кръгово движение

Протестиращите упорстват за незабавни промени в пътната организация на мястото на случая - отбивката за старозагорския квартал " Зора ", а от 7:00 часа пътят от детелината на околовръстното на регионалния град до мястото на случая е блокиран в двете направления, предава Българска телеграфна агенция.

Пред събралите се протестиращи кметът на Стара Загора Живко Тодоров сподели, че ще упорства да бъде построено кръгово придвижване на мястото на случая. Той сподели документи, че през 2019 година е импортирано предложение към Агенция " Пътна инфраструктура " за създаване на такова, само че оттогава няма решение от тях. Той дефинира кръстовището като рисково, само че акцентира, че пътят е държавна благосъстоятелност.

" Анализът на данните, който сме събрали досега, демонстрира че и двамата водачи са в нарушаване ", изясни шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Лазар Христов.

Той моли за приемливост от страна на водачите както на коли, по този начин и на мотоциклети. Христов добави, че кръстовището не е квалифицирано като високорисково с централизация на пътнотранспортни катастрофи.

На мястото има регистрирани две по-тежки произшествия за последните пет години, добави той.

39-годишният мъж почина през вчерашния ден сутринта при злополука на разклона за старозагорския квартал " Зора " по основния път сред Стара Загора и Нова Загора. На мястото на случая през вчерашния ден се събраха стотици мотористи, близки и другари на Димитров.

Ние сме тук поради следващия случай с съдбовен излаз с наш сътрудник и другар, сподели Петко Петков, уредник на митинга и шеф на починалия. Той настоя, че кръстовището е рисково и за него е сигнализирано от години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР