Протестиращите майки на деца с увреждания настояват премиерът Бойко Борисов

...
Протестиращите майки на деца с увреждания настояват премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Протестиращите майки на деца с увреждания: Подиграват се с нас, Борисов да спази обещанията си

Протестиращите майки на деца с увреждания упорстват министър председателят Бойко Борисов да съблюдава обещанията си за промяна. Това разяснява пред публицисти Вера Иванова, представител на протестиращите майки. Днес Националният съвет за интеграция на хората с увреждания разисква нов план на закон за хората с увреждания, откакто стана ясно, че в последния вид от оферти на работната група са направени съществени промени и съвсем всички претенции на майките не са отразени в документа. По-рано през днешния ден омбудсманът Мая Манолова съобщи, че планът е сакат и по тази причина би трябвало да поеме отговорност общественият министър Бисер Петков.

Общественото разискване на законопроекта завърши на 28 септември и се очакваше тази седмица той да бъде импортиран в Народното събрание и да бъде гледан дружно със закона за персоналната помощ, създаден от омбудсмана Мая Манолова.

Случилото се е безсрамие, насмешка към нас, насмешка към всички хора, които внасят налози, с цел да отиват за дотация на организации, които не правят нищо, съобщи Вера Иванова. Тя добави, че майките ще търсят отговорност от премиера Бойко Борисов, което по думите й не значи оставка, а искане да си свърши работата и обещанията за промяна.

Майките ще стачкуват на следващия ден в цялата страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР