Протестиращите искат да се намери решение на проблема със забраната

...
Протестиращите искат да се намери решение на проблема със забраната
Коментари Харесай

Рибари протестират във Варна

Протестиращите желаят да се откри решение на казуса със възбраната за прилагане на над 30 стоянки за лодки по Северното Черноморие.

Забраната е въведена поради рискови уреди или такива с неразбираем статут. Всяка година Морска администрация издава сходни заповеди, само че за първи път се следи толкоз прецизно, оплакаха се риболовци.

Областният шеф на Варна Андрияна Андреева даде обещание да се образува комисия, която да ревизира положението на пристанищата и лодкостоянките.

Проблемът може да се реши, в случай че се започват два плана за създаване на лодкостоянки и пристанище. И по двата се работи от години, само че не са приключени, заяви Българска национална телевизия.

" Работи се по плановете за пристанищата, сътвори се нова комисия, още от предния регионален шеф – в този момент са допълнени членове. Теоретично се работи във всички насоки и виждаме поддръжка и предпочитание от община и от регионална администрация. Само, че този развой ще продължи повече от година, няма по какъв начин да стане за няколко месеца и до тогава сме уязвими от закона ", съобщи Александър Тръпчев, представител на риболовен сдружения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР