Протестиращи земеделци влязоха в словесен конфликт с хора, които искаха

...
Протестиращи земеделци влязоха в словесен конфликт с хора, които искаха
Коментари Харесай

До Пловдив: Шофьори влязоха в конфликт с протестиращи земеделци

Протестиращи земеделци влязоха в вербален спор с хора, които желаеха да минат през пътя село Труд - Карлово. Пътят е затворен поради мирния митинг и водач изиска да си продължи пътя, като не разбираше за какво би трябвало да бъде неразрешено прекосяването, а фермерите не стачкуват пред министерството, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Земеделците упрекнаха мъжа, че желал медийна изява, а той, от своя страна, попита: С тези облекла ли?, визирайки че е по анцунг.

Днес на 80 места в цялата страна се организира кротичък простест с редица претенции - сигурност и успокоение да създават български артикули, храни и да обработват българската храна.

" Толкова безхаберие в нашия бранш не съм виждал през 90-те години. ", показа аграрни производител. Особено през последните две години се вършат противоположните на верните решения. Преди две години пробваха за забранят изнасянето на зърно, украинската помощ от две години работи, дано да е за най-уязвимите. Програми за зърнопроизводителите няма, бюрокрацията се усили от ден на ден и повече, новият стратегически проект и зелената договорка пречат, отговорностите на всеки земеделец се усилиха десетократно. Ние сме бранш в който работим в две финансови години, всичките култури съвсем са на загуба и финансовият резултат и за тази година ще е на загуба. ", добави той.

По думите на фермера: " Счетоводството ни задължава да създадем финансовите си резултати и да подадем декларациите си в период съгласно закона за корпоративното и подоходно облагане от 1 март до 30 юни. Нито ние имаме подготвеност, ние счетоводителите, нито законово сме длъжни, нито данъчната администрация е подготвена да поеме нашите заявления е подготвена да поеме нашите заявления. Едва ли не те се пробват да ни обвинят в данъчни измами, още повече че огромна част от земеделските производителите са физически лица и те въобще не попадат в този метод на облагане. 60 % от приходите им се признават за разноски и 40 % са облага. С множеството култури ще бъдем на загуба сред 30 и 50 лв., с изключение може би на поливната царевица.

Искаме българският народ да има какво да яде, имаме право да изразим недоволството си. Ще ни накарат да банкрутираме, а земеделието е водещ бранш, който се намира в колапс и както всяка година рецесията става все по-остра, последствията от войната в Украйна, които оказват разтърсване са забележими. Многобройните условия, които би трябвало да съблюдаваме.

Протестиращите желаеха още: " Да бъдем чути, разбрани. Ние желаеме за защитим личните си компании и стопанства, бизнес да произвеждаме български храни, да обработваме българската земя и да сме тук и да съществуваме, ние поддържаме българските села живи.

Не сме съгласни с политиката и предложенията, които имат държавното управление към нас, не сме съгласни с това, което ни се предлага, имаме претенции българското земеделие да продължи да съществува и да поддържа стопанската система на България жива.

Искахме ясни задължения, че законодателството, което пречи, ще бъде променено. Отстояваме нашето право да съществуваме. Надяваме се Европа да чуе нашите проблеми. Ние не сме излезли да се молим за пари. Искаме да продължим да обработваме, да произвеждаме, упрекват ни, че сме алчни, а не сне,ние желаеме единствено да работим.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР