Протестиращи земеделци и животновъди, отново затвориха днесглавен път Е-79 при

...
Протестиращи земеделци и животновъди, отново затвориха днесглавен път Е-79 при
Коментари Харесай

И днес протестиращи земеделци блокираха Е-79 край Благоевград

Протестиращи земеделци и животновъди, още веднъж затвориха днесглавен път Е-79 при полигона край Благоевград. В знак на неодобрение на място се събраха към 20-30 представители на бранша от целия район, има и 6 трактора.

Пътят ще бъде затворен за един час.

Четвърти ден не престават митингите на земеделците в цялата страна.

Земеделските производители упорстват да се подпише нов Меморандум с държавното управление, в който да бъдат записани всички техни претенции. На траялата до късно нощес среща от страна на страната е декларирано предпочитание да се подхващат законодателни промени, с цел да се отбрани българското селско стопанство в дълготраен проект. Не е реализирано обаче единодушие за дофинансирането на бранша и диалозите по тази тематика ще продължат в петък.

Фермерите и през днешния ден ще блокират основни пътища. След обяд следва среща с властта в търсене на консенсус.

Правителството изрази подготвеност да одобри опростена информация за разноски и доходи за да се форсира процесът и стопанствата да получат спомагателните помощи допустимо най-скоро.

От НАЗ се притесняват, че напрежението може да ескалира в неправилна посока поради проточилите се договаряния и угрозата от компрометиране на пролетната сеитбена акция.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР