Протестиращи в Хонг Конг светят с лазерни фенерчета по време

...
Протестиращи в Хонг Конг светят с лазерни фенерчета по време
Коментари Харесай

Уикенд новини: Валери Симеонов критикува ГЕРБ; Борис Джонсън пак иска да предоговоря Брекзит

Протестиращи в Хонг Конг светят с лазерни фенерчета по време на следващия ден на демонстрации в китайския град. Това в началото стартира, с цел да се объркат системите за лицево различаване на тайните служби, само че се трансформира в знак на следващата фаза от митинга.

© Thomas Peter Новините този уикенд също си почиват. В България събота и неделя бяха слънчеви, спокойни и без значими събития, които заслужават по-специално внимание. Единствено изключение направи изявлението на съдружния сътрудник на ГЕРБ Валери Симеонов, който беше ненадейно сериозен към обстановката в енергетиката, туризма и във връзка с чумата измежду свинете.

Прогнозата за идващата седмица обаче не е толкоз спокойна най-много поради терзанията, че международната стопанска система може да тръгне надолу.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики НАЙ-ВАЖНОТО

Погледите са ориентирани към лихви, акции и облигации

Страхът от вероятно задаваща се криза набра мощ през предходната седмица и по всичко проличава, че ще бъде съществена тематика на пазарите и на анализаторите и през тази. Вниманието ще бъде концентрирано в придвижването на акциите и държавните облигации. През предходната седмица волатилността на огромните показатели като Dow Jones и S&P 500 беше висока, а доходността на 2-годишните държавни облигации на Съединени американски щати и Англия надмина тази на 10-годишните.

Защо това е значимо : Това превръщане на кривата се приема от вложителите като съвсем сигурен сигнал за наближаваща криза, тъй като сходно придвижване на доходността предшества всяко икономическо стесняване през последния век. По същия метод се приема и от страна на централните банки - Федералният запас в Съединени американски щати даде заден и стартира да смъква лихвите, откакто предходната година стартира дълго чакано качване. ЕЦБ съобщи, че ще смъкна в допълнение своите в отрицателната територия.

Какво следва : Тази седмица международните централни банкери ще се срещнат в покрайнините на Джаксън Хоул, Уайоминг, за годишното събиране, проведено от клона на Фед в Канзас. Това е едно от най-важните събирания за централните банкери през годината и без подозрение главната тематика на диалог ще бъдат лихвите, паричната политика и придвижването на акции и облигации през идните седмици и месеци, както и какви са все още заканите за международната стопанска система от страна на комерсиалните разногласия сред Съединени американски щати и Китай и евентуалното излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка.

ТРИ Пожарна охрана ТРИ
Трите най-важни вести през днешния ден в три фрази

Валери Симеонов ускорява рецензиите към ГЕРБ

" Намираме се в тежка икономическа и политическа рецесия ", съобщи в неделя Валери Симеонов в ненадейно сериозно изявление към съдружния си сътрудник ГЕРБ. Според някогашния вицепремиер рецесия има в три направления:енергетиката (заради високата цена на тока и финансирането на Ахмед Доган през нея)селското стопанство поради чумата по свинете, която унищожава цялата промишленост, итуризма поради слабия сезон.
Валери Симеонов сподели още че тези проблеми ще бъдат сложени остро пред Бойко Борисов при започване на септември.

Борис Джонсън ще се бори за предоговаряне на Брекзит

Недостиг на храна, горива и медикаменти чака Англия при излизане на страната от Европейския съюз без договорка на 31 октомври. Този път обаче не става дума за прогноза на анализатори, а за изтекли публични документи от държавното управление. Премиерът Борис Джонсън ще се срещне тази седмица с Еманюел Макрон и Ангела Меркел в следващ опит да промени договорката по овакантяване по този начин, че тя да бъде гласувана от английския парламент.

Протестите в Хонког са най-голямото тестване за формален Китай след " Тянанмън "

Протестите в Хонконг събират стотици хиляди души и не престават към този момент 11 седмици, даже и под проливни дъждове, което ги трансформира в най-сериозния митинг против комунистическата власт от десетилетия. Исканията на протестиращите към този момент се трансформираха - първоначално митингите започнаха поради законопроект за екстрадиция, който в последна сметка бе отдръпнат, а от този момент те са за повече независимост и срещу възходящата взаимозависимост от Пекин. През уикенда протестиращите стопираха конфликтите с полицията, с цел да отговорят на рецензиите, че протичащото се граничи с протест.

СЪБИТИЯТА, КОИТО СЛЕДИМ

Италианският парламент ще гласоподава избор на съмнение против държавното управление

Вот на съмнение против италианския министър председател Джузепе Конте ще се организира на 20 август, откакто вицепремиерът Матео Салвини саботира ръководещата коалиция, формирана от неговата крайнодясна " Лига " и антисистемното придвижване " 5 звезди ". Популярността на Салвини внезапно се повиши, откогато пристигна на власт преди 14 месеца, и в този момент той желае да се възползва от набраната инерция. Затова приканва за предварителни избори през октомври, които могат да му донесат болшинство и да му разрешат да ръководи с антиимигрантската партия " Италиански братя " и в случай че се наложи, с " Форца Италия " на Силвио Берлускони.

OUT_OF_THE_OFFICE
Идеи за свободното време

Новият филм на Тарантино

Критиката не може да спре да хвали " Имало едно време... в Холивуд ". Фактът, че го прави и целулоидната съвест на " Капитал " - Янко Терзиев (той му дава оценка пет от пет, което се случва извънредно рядко), значи, че филмът е от наложителната стратегия.

Лятно кино в бара
18.08.


" София филм фест " дружно с бар Switch кани киноманите под звездите на кино без резервации. Сред прожекциите са: " Светът е огромен и избавление дебне отвред " на 18 август, " Смърт на човек от Балканите " на 25 август и " Квадратът " на 8 септември. Вход свободен, бар Switch

Морски панаир на книгата
13-18.08


В Експозиционен център " Флора " в морската градина на Бургас издатели от цялата страна ще показват най-четените и известни литературни заглавия за времето на почивката. Съпътстващата стратегия включва голям брой литературни четения, беседи, както и филмите " Неопитомената Румъния ", " Аз коя съм " (посветен на Невена Коканова), както и филмите за именитите ABBA. В Експозиционен център " Флора ", Бургас
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР