Протестиращи срещу новите COVID мерки, въведени от здравния министър Стойчо

...
Протестиращи срещу новите COVID мерки, въведени от здравния министър Стойчо
Коментари Харесай

Възраждане яхна протест на медици, нахвърлиха се на Денков. Полиция го ескортира до МОН |

Протестиращи против новите Коронавирус ограничения, въведени от здравния министър Стойчо Кацаров, се нахвърлиха върху министъра на образованието проф. Николай Денков на излизане от Министерския съвет след държавното съвещание през днешния ден. Протестиращ със знаме на " Възраждане " го атакува. Наложи се 7 служители на реда да го ескортират, с цел да може да мине през подлеза на Ларгото и да стигне до постройката на Министерството на образованието насреща.

Протестът - в началото проведен от медици пред Министерство на здравеопазването, бе " овладян " от хора на " Възраждане " и " Атака ", настояванията му бяха заменени " в крачка ", а мястото му - променено. Към няколко десетките медици се прибавиха стотици стачкуващи със флагове на " Възраждане " и " Атака ".



Първите - работещи в незабавни центрове и Коронавирус отделения - желаеха 40% нарастване на заплатите, признание на труда им за първа категория при пенсиониране и промени в механизма на систематизиране на спомагателните заплащания за работа на първа линия с пациенти с ковид. 

Вторите към този момент недоволстваха против ограниченията, въведени през вчерашния ден със заповед на Стойчо Кацаров. Те желаеха и оставката му. Мерките изискват наложително показване на зелен документ за достъп до редица места, включително заведения, хотели, културни и спортни събития, кина, театри, екскурзии, конгресни прояви, тиймбилдинги, фитнеси, басейни, спортни зали и др. 

След края на държавното съвещание Кацаров и Денков дадоха взаимен брифинг, след който Денков си потегли. Отпред скандираха стотици стачкуващи, част от които - виждайки министъра - му се нахвърлиха с въпроси за какво държавното управление е въвело новата заповед (бел. ред. не я е въвело държавното управление а здравният министър, само че това нямаше значение), какви ще са ограниченията в образованието и дали ще се вкара наложителна имунизация за учениците.

Полицаи се намесиха, с цел да опазят министъра от експанзията и да му оказват помощ да стигне безвредно до постройката на МОН. От фотоси се вижда седем униформени, обкръжили министъра.

В последна сметка те съумяват да го изведат от множеството.

Един човек е бил задържан.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР