Протестиращи се събраха пред Народното събрание с искане за оставка

...
Протестиращи се събраха пред Народното събрание с искане за оставка
Коментари Харесай

"Възраждане" поиска оставката на кабинета "Борисов 3" за "цялостно творчество"

Протестиращи се събраха пред Народното събрание с искане за оставка на кабинета, за анулация на Закона за общественото подкрепяне, против съглашението СЕТА и с искане България да не влиза в еврозоната. Под звуците на възрожденска музика, протестиращите, огранизриани от придвижване " Възраждане ", скандираха " Оставка " и " Мафия ".

Организаторите донесоха и десетки папки, в които споделят, че са събрали над 220 000 подписа с гледище за привикване на референдум против приемането на еврото като публична валута в България.

" Причината за митинга са следствията от десетгодишното ръководство, наложения режим на Борисов и положението, в което се намира България към този миг. Държавата ни е в демографска злополука ", показват от " Възраждане ". Според тях през 2019 година в България популацията е намаляло колкото през двете международни войни, а над 70 000 българи са напуснали родината си, с цел да работят зад граница.

Сред настояванията на протестиращите е и да бъдат анулирани измененията в Закона за обществените услуги, а от придвижването показват като аргументи за митинга мръсния въздух и източването на язовирите и водната рецесия в Перник. Протестиращите настояват и че България е превърната в бунище и не престават нерегламентирания импорт на отпадъци от други страни.

" Замяната на лв. с евро е отвод от валутен суверенитет, който заплашва финансовата непоклатимост на страната. Девалвацията на лв. и контракта CETA са съдбоносни решения, които не е разумно държавното управление да взима без да обърне внимание на публичните настроения и настройки. И по двете тематики ние желаеме референдум ", показват протестиращите и по този начин стимулират излизането си пред Народното събрние.

Протестът се разгласи и в поддръжка на дребния и междинен бизнес, който, съгласно недоволните жители, е подложен в риск с въвеждането на разпоредба Н-18.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР