Протестиращи се опитаха да нахлуят в сградата на президентството в

...
Протестиращи се опитаха да нахлуят в сградата на президентството в
Коментари Харесай

Протестиращи се опитаха да нахлуят в президентството в Сърбия

Протестиращи се пробваха да нахлуят в постройката на президентството в Сърбия. Стотици се включиха в митинг на националисти против западния проект за нормализиране на връзките с Косово. Демонстрантите заплашиха с вълнения, в случай че Белград стартира договаряния с Прищина.
Прочетете още
Основното искане на протестиращите е сръбсксият президент Александър Вучич да се отдръпна от договарянията за Косово със западните страни и да не се основава Общност на сръбските общини.

Утре Косово празнува 15 години от независимостта си.

По-рано денем полицията заяви, че двама поддръжници на организацията на Кнежевич, отиващи на митинга, са били арестувани в северната част на страната и в колата им са открити снайперска пушка и муниции.

" Ако нашето държавно управление... не успее да попречи на Косово да се причисли към Организация на обединените нации, ние молим съветското управление да употребява ветото си и да ни даде най-малко месец да отстраним този изменник ", сподели Кнежевич пред ликуващата навалица, имайки поради Вучич.

Въпреки че неведнъж е осъждала нашествието на Русия в Украйна в Организация на обединените нации и други интернационалните конгреси, Сърбия е подложена на критика от Запада, че не е въвела публично наказания против Москва.

В петък министър председателят Ана Бърнабич сподели, че степента на привеждане на Сърбия в сходство с общите външни и отбранителни политики на Европейски Съюз, в това число въвеждането на наказания против Русия, " е изискване над всички условия " за присъединение към блока.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР