Протестиращи неправителствени организации и жители от Югозападна България се очаква

...
Протестиращи неправителствени организации и жители от Югозападна България се очаква
Коментари Харесай

Подкрепящи втори кабинков лифт в Банско блокират АМ Струма

Протестиращи неправителствени организации и поданици от Югозападна България се чака да блокират към 18 и 30 часа автомагистрала " Струма " в сектора на Кресненското дефиле. Те ще стачкуват против опитите, съгласно тях, да се спре развиването на Пирин като зимна туристическа дестинация и построяването на автомагистралата, оповестява БНР.

Районът, избран за събирателен пункт на митинга, е пътният възел " Симитли ", като се чака към 18.30 ч. да бъде блокирано придвижването по интернационалния път Е-79.

След вчерашното отсрочване на решението за смяна в проекта за ръководство на Национален парк " Пирин " , хората от региона декларират, че търпението им се е изчерпало.

 Нено Димов отдръпна измененията за концесията на Банско
Нено Димов отдръпна измененията за концесията на Банско

Втори въжен превоз не може без смяна в проекта за ръководство на Пирин

В декларация, изпратена до медиите, от съдружие " Бъдеще за община Банско " , основатели на митинга, се насочва зов към всички институции " да не се поддават на натиска на екоорганизации , основани на фамилен принцип, които от години спъват развиването на България и злепоставят страната ни в услуга на непознати ползи. Настояваме страната най-сетне да вземе решение за ски зона " Банско ", която има крещяща потребност от модернизиране и от създаване на втора лифт-кабина и да завърши решението за трасето на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле ", споделят в декларацията си.

 Еколозите не са споделили
Еколозите не са споделили " Да " за втори въжен превоз на Банско

В плана е нямало конкретика

Сред организациите, които ще поддържат митинга, са Политически клуб " Екогласност ", Федерацията на потребителите в България, Сдружение " Клъстър Зелен Транспорт ", Българската асоциация на потърпевшите при произшествия и други.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР