Протестиращи изписаха убийци, окупатори и свобода на Украйна на паметника

...
Протестиращи изписаха убийци, окупатори и свобода на Украйна на паметника
Коментари Харесай

Протест с боя и спрей пред Паметника на съветската армия заради задържани младежи

Протестиращи изписаха " убийци ", " окупатори " и " независимост на Украйна " на паметника на руската войска. Той беше облепен и с плакати с лика на Путин, над който е изписано " палач ",

Към 17 часа се стигна и до напрежение поради появяването на зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов. Той беше освиркан от протестиращите, които попитаха " кой построи Турски поток ".

Гражданска самодейност за разглобяване на Паметника на руската войска провежда митинга. Поводът е задържането на две момчета и едно момиче, които желали да напишат с маркер на постамента Save Ukraine!.

Младежите са били откарани в Първо РПУ. Официална информация във Facebook разгласява учебното заведение, където учат децата - " Уве кинд ".

" Служителите на Министерство на вътрешните работи са нарушили базови права на нашите възпитаници, като даже не са им дали опция да се обадят нито на родителите си, нито на който и да било различен. Знаем от самите родители какъв смут са претърпели, откакто до късно вечерта въобще не са знаели какво се случва с децата им. Единият от младежите даже скандално и изцяло недопустимо изкара нощта в ареста, в цялостно несъгласие с българските закони ", пишат от учебното заведение. " Гордеем се с вас, деца! ", написаха още учителите им.

От гражданската самодейност декларират:

" Свидетели сме на жесток полицейски произвол, който няма по какъв начин да продължава повече! Настояваме за оставка на цялото управление на 1 РПУ! Незабавно да се извърши вътрешна инспекция, която да откри кой изадава незаконни заповеди за похищение и гнет на български жители. Искаме да знаем имената и позициите на тези хора! Ако такава инспекция не бъде извършена, чакаме оставка и на вътрешния министър Рашков.

Призоваваме всички наши съидейници да бъдат през днешния ден от 16:00 ч. пред така наречен " монумент " на руската войска със спрей или багра, с която да покажем ясно, че това няма да го бъде повече! Ще върнем това окупирано градско пространство на българските деца!

От гражданската самодейност ще осигурим сред 50 и 100 спрея, които ще бъдат раздадени на място. Всеки, който има опция, да донесе и личен подобен ".

Те предизвестяват полицията да " не попречва това законово изложение на позиция в отбрана на мира и против военния гнет и насилието " и декларират, че до идното разглобяване на монумента, ще попречват всеки опит за разчистване или ремонт на оборудването.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР