Протестиращи германски фермери блокираха днес пътищата, водещи към няколко пристанища,

...
Протестиращи германски фермери блокираха днес пътищата, водещи към няколко пристанища,
Коментари Харесай

Протестиращи германски фермери блокираха достъпа до важни пристанища

Протестиращи немски фермери блокираха през днешния ден пътищата, водещи към няколко пристанища, в това число това в Хамбург, изразявайки недоволството си против държавната политика, съобщи Франс прес.

Близо 1000 трактора са паркирани по стратегически пътища, водещи към региона на хамбургското пристанище, което е най-голямото в страната и едно от най-натоварените в Европа за интернационалните контейнерни транспорти.

Тракторни блокади има и край по-малките пристанища Вилхелмсхафен и Бремерхафен.
Полицията в Бремерхафен уточни, че не престават договарянията с фермерите за улеснение на достъпа до региона на пристанището.

Германски фермери стачкуват от декември против проектите на държавното управление на канцлера Олаф Шолц да анулира дотациите за селскостопанския бранш, откакто правосъдно решение отвори голяма " дупка " във федералния бюджет. Демонстрациите принудиха държавното управление да направи частични отстъпки, които обаче не задоволиха настояванията на селскостопанските производители.

Фермери не престават да стачкуват и в прилежаща Франция, където блокират значими пътища, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР