Протести в сирийската провинция Суейда прераснаха днес в сблъсъци, което

...
Протести в сирийската провинция Суейда прераснаха днес в сблъсъци, което
Коментари Харесай

Демонстрант и полицай починаха при антиправителствени протести в Сирия

Протести в сирийската провинция Суейда прераснаха през днешния ден в конфликти, което докара до гибелта на стачкуващ и на служител на реда. Ранени са седем души, съобщиава

Антиправителствените митинги са необичайност в Сирия, където президентът Башар Асад прегази продемократичните протести преди десетилетие. Асад оцеля при последвалата революция, само че спорът донесе беднотия, продоволствена неустановеност и енергийна рецесия.

: An anti-government protest being reported this morning in the southern province of Sweida.

-Earlier reports said that protesters attempted to remove images of Presidents Bashar and Hafez al-Assad.
- A flag synonymous with Syria`s Druze community can be seen in the video

Макар и обитаемата най-вече с друзи провинция Суейда като цяло беше пощадена от гражданската война, през последните години там са избухвали митинги против корупцията. Десетки хора се събраха през днешния ден пред постройката на регионалната администрация, с цел да стачкуват против тежката икономическа обстановка. Те скандираха антиправителствени лозунги, а някои съумяха да нахлуят в зданието.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че влезлите в постройката са били въоръжени, изпочупили са мебели и прозорци и са откраднали документи. Нападнато е било и районно полицейско ръководство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР