Протести избухнаха в Париж в квартала, в който по-рано днес

...
Протести избухнаха в Париж в квартала, в който по-рано днес
Коментари Харесай

Сблъсъци и протести след нападението срещу кюрдски център в Париж

Протести избухнаха в Париж в квартала, в който по-рано през днешния ден бе осъществено нахлуване против кюрдски културен център и против близко кафене, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Представители на кюрдската общественост в Париж се събраха там и започнаха да скандират антитурски лозунги, добавя Асошиейтед прес.

Протестиращите скандираха: " ПКК (Кюрдската работническа партия) " и " Мъчениците не умират ". После някои от тях издигнаха и барикади на една от улиците в квартала и подпалиха кофи за боклук. Полицията се намеси със сълзотворен газ, а стачкуващи започнаха да замерят служителите на реда с разнообразни предмети. Няколко чиновници на силите на реда са потърпевши.

В нападението, осъществено по-рано през днешния ден, бяха убити трима души, а  трима души бяха ранени, напомня Франс прес.

Веднага след офанзивата членуващи в атакувания културен център упрекнаха Турция за  нея, съобщи Франс прес. 

На 9 януари 2013 година в Париж бяха убити три кюрдски активистки на партията ПКК. Убийството тогава стана в същия този квартал. Разследването на това ликвидиране, което към момента тече, разкри интервенция на членове на турските секрети служби, само че поръчители по този начин и не бяха посочени в него, отбелязва Франс прес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР