Протести избухнаха на окупирания Западен бряг, след като висш лидер

...
Протести избухнаха на окупирания Западен бряг, след като висш лидер
Коментари Харесай

Страховете от разрастване на регионалния конфликт нарастват след убийството на лидера на Хамас Салех ал Арури в Ливан

Протести избухнаха на окупирания Западен бряг, откакто върховен водач на Хамас Салех ал Арури беше погубен при детонация в Бейрут във вторник по същото време с шестима други бойци на Хамас.

Ал Арури беше един от създателите на военното крило на Хамас и беше търсен както от израелското, по този начин и от американското държавно управление.

Израел не даде формален коментар за офанзивата, само че водачът на Хизбула Хасан Насрала преди този момент даде обещание възмездие за всевъзможни израелски офанзиви против чиновници на Хамас в Ливан, подклаждайки страховете от допустимо разширение на спора в Газа.

Йемен, подкрепяните от Иран бунтовници хуси са изстреляли ракети и дронове към Израел и нападат търговски кораби към неговите води, заплашвайки да нарушат международната стопанска система и да изстрелят цените на петрола.

Корабният колос Mersk е измежду многото компании, които в този момент насочват корабите си към Африканския рог, заобикаляйки Червеното Море и прибавяне на хиляди благи към пътуванията.

Хусите споделят, че ще...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР