Протестен митинг-шествие ще има тази неделя от 12:00 часа на

...
Протестен митинг-шествие ще има тази неделя от 12:00 часа на
Коментари Харесай

Отново протест срещу кмета на Септември Марин Рачев

Протестен митинг-шествие ще има тази неделя от 12:00 часа на поданици на Община Септември до основния път Пазарджик – Велинград в село Варвара. Гражданският предприемчив комитет " Да спасим Община Септември " за трета поредна седмица ще показва обществено недоволството си против метода, по който кметът Марин Рачев ръководи общината.
Протестиращите още веднъж ще питат крадат ли се средства от публичните поръчки в Община Септември и още веднъж ще упорстват за получат цялостна информация за разходването на обществените средства от кмета Рачев. Този път митингът ще е под надпис: " Краде ли се минерална вода и от кого? "
Миналата неделя над 150 недоволни поданици затвориха основния път Пазарджик – Велинград и направиха алегорично " разкриване и погребение " на детска площадка в село Варвара. Протестиращите попитаха къде са парите, планувани за недостроената детска площадка. Те припомниха, че на 11 януари Марин Рачев е сключил контракт за изграждане на детски площадки в общината на стойност над 250 хиляди лева, в който има уговорка за 100% предплатено заплащане. Обществената поръчка е оповестена единствено ден преди коледните празници предходната година, а изпълнителят е определен и договорът с него е подписан за рекордните 10 работни дни (на 11 януари 2017 г.). Питаме дали шефът на компанията, спечелила поръчката, е бил шеф и притежател на някогашни компании на кмета Рачев, споделиха тогава протестиращите. И още няколко въпроса: Защо издигнатата детска площадка в село Варвара е по-малка от плануваното в контракта и е на друго място от посоченото в поръчката, а точно - в задния двор на някогашния кмет, а не където майките в селото събраха подписка и желаеха да е? Защо е отлят пиедестал за втора детска площадка, която се даде обещание на хората, само че не се построи? Членовете на Инициативния комитет " Да спасим Община Септември " упорстват да получат цялостна информация за осъществяването на контракта, който се финансира напълно с обществени средства, и кои детски площадки на територията на общината са издигнати или планувани за изграждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР