Протестът победи! Няма да строят в парка до "Санкт Петербург"

...
Протестът победи! Няма да строят в парка до "Санкт Петербург"
Коментари Харесай

Кметът след Бойко: Запазваме парка до Санкт Петербург

Протестът победи! Няма да строят в парка до "Санкт Петербург " Борисов към пловдивчани: Паркът зад "Санкт Петербург " остава

Частният парцел до хотел " Санкт Петербург " е предназначен за озеленяване с решение на Експертния съвет за устройство на територията. На компанията, която изготвя новия Общ организационен проект на Пловдив, са дадени инструкции теренът да бъде очакван за озеленяване. Това съобщи през днешния ден кметът Иван Тотев пред бранителите на парка, които го нападнаха с запитване за какво паркът е разграничен на две УПИ-та, един от които е без излаз. " Това дава право на притежателя да апелира проекта и съдът да го анулира, при което в действие ще остане остарелия Подробен устройствен план със застрояването на парка. Вие сте дали това задание на проектантите ", укори кмета шефът на инициативния комитет Асен Костов.

" Говорите нелепости ", ядоса се градоначалникът. " Вие говорите нелепости ", не остана задължен Костов. " Момчета, прекалявате. Общината не изготвя проекти в частни парцели, нито сме давали задание. Както сподели министър председателят, по този начин направихме - парцелът е предназначен за зеленина ", отсече кметът и продължи: " Спрете да тормозите общината. Четири месеца дъвчим едно и също. Сто пъти ви обясняваме и отново ми звъните в 6 часа сутринта, а на пиарката - в 12 през нощта. Все едно рекет. От притежателя на парцела получихме оценка на парцела за 15 млн. лв. и в случай че продължавате по този начин, ще я вдигне на 25 милиона ", разяснява кметът.

От Министерство на регионалното развитие се чака мнение за бункера подземен, който преди време е бил в активите на министерството на защитата, а по-късно е предаден на Градския национален съвет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР