Протестът на жителите на пернишкия квартал „Бела вода” срещу инсинератора

...
Протестът на жителите на пернишкия квартал „Бела вода” срещу инсинератора
Коментари Харесай

След протест - премахнаха инсинератора за изгаряне на мъртви животни в Перник

Протестът на жителите на пернишкия квартал „ Бела вода” против инсинератора за изгаряне на мъртви животни се увенча с триумф. Тази вечер мобилното оборудване беше изтеглено с влекач от региона на рудника, където беше позиционирано.

Жителите на обитаемото място не крият задоволството си, само че резервират протестна подготвеност. Те се тормозят, че оборудването се реалокира единствено краткотрайно. Ще бъдем нащрек, сподели Райна Славчева от Инициативния комитет.

Протестиращите желаят кметът на обитаемото място да провежда среща със притежателя на рудника, защото в насипите били загробвани мъртви животни. Днешният митинг се състоя на улица „ Григорий Цамблак”. До обсада на пътя не се стигна.

Инсинераторът е докаран в „ Бела вода” от радомирското село Владимир през месец май, откакто локалните хора там също са се разбунтували. Разположен бе чартърен в парцел на притежателя на рудника. Въпреки изказванията на институциите, че не са открити нарушавания и че инсталацията е безвредна, хората от квартала не желаят наоколо до домовете им да се изгарят трупове на мъртви животни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР