Протестът на 5 юли остава. Това е протест насочен срещу

...
Протестът на 5 юли остава. Това е протест насочен срещу
Коментари Харесай

Окончателно: Протест на полицаите ще има

Протестът на 5 юли остава. Това е митинг ориентиран против ниските хонорари в Министерство на вътрешните работи, съобщи ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Валентин Попов след срещата на синдикатите с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и с неговите заместници.

Искането за увеличение на полицейски заплати е основателно, само че невероятно
 
Попов сподели, че тематиката за нарастване на заплатите на служителите на реда е била едва наранена в диалозите и до решение не се е стигнало.

Борисов подреди да се провиснал пари за гориво и униформи на служителите на реда
 
Синдикатите упорстват за нарастване на главните хонорари сред 15-20 %. Заради неудовлетворяването на настояванията им те плануват поредност от митинги.

Експерт: България е 18-а в Европейски Съюз по брой служители на реда на глава от популацията
 
Синдикалистът изясни още, че на срещата е бил разискван и казусът с потребността от униформи за чиновниците в бранша " Сигурност " - въпрос, който по думите му управлението на Министерство на вътрешните работи към този момент позволява.
 
Разговори са водени и по казуса с диспропорцията сред заплатите на чиновниците, работещи на една и съща служба, която се е получила след последната промяна в Министерство на вътрешните работи.

Полицаите не се отхвърлят от юлския протест
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР