Протестът е кулминация на вълна от протести, които продължават от

...
Протестът е кулминация на вълна от протести, които продължават от
Коментари Харесай

Хиляди фермери се стичат с тракторите си към Атина

Протестът е кулминационна точка на вълна от митинги, които не престават от седмици
Хиляди фермери от цяла Гърция се чака да дойдат с тракторите си в Атина през днешния ден, засилвайки митингите си с претенции за по-ниски разноски за гориво и аграрни материали, понижаване на разноските за електрическа енергия и предоговаряне на новата Обща земеделска политика на Европейски Съюз, оповестява в. " Катимерини ", представена от Българска телеграфна агенция.

Планираната проява е кулминационна точка на вълна от митинги, която продължава от седмици и докара до блокиране от фермерите на основни автомагистрали в страната за часове, отбелязва ДПА. Мобилизацията на протестиращите стартира още през вчерашния ден, като трактори от разнообразни елементи на страната потеглиха към столицата, показват гръцките медии.

Министърът за отбрана на жителите Михалис Хрисохоидис в началото се опълчи на идването им с тракторите в Атина, като предложи вместо това да се употребяват леки коли и рейсове. Той възнамеряваше да позволи влизането в града единствено на 120 трактора, съпроводени от полицията.

В последна сметка държавното управление реши да не ускорява напрежението и разреши митингът да се организира с трактори без ограничавания, както се случи и в редица други страни от Европейски Съюз, отбелязва " Катимерини ".

Правителството чака, че след митинга в Атина митингите ще се успокоят. Фермерите не престават да се радват на забележителна поддръжка от страна на обществото, като съгласно изследванията към 70 % от гърците са солидарни с тяхната идея.

Премиерът Кириакос Мицотакис, който се срещна с представители на земеделците предходната седмица, само че не съумя да реализира съглашение, написа във Facebook в неделя, че той е твърдо на страната на фермерите и към този момент е направил отстъпки в региона на цените на силата и таксите.

Очаква се доста други асоциации, политически групи и профсъюзи да се причислят към фермерските митинги през днешния ден, отбелязва ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР