Протест за спасяването на лъвчетата Терез и Масут организират граждани

...
Протест за спасяването на лъвчетата Терез и Масут организират граждани
Коментари Харесай

Граждански протест в защита на лъвчетата Терез и Масут

Протест за спасяването на лъвчетата Терез и Масут провеждат жители в петък пред Министерския съвет. Демонстрацията стартира в 14 часа.

Двете дребни едвам оцеляха поради безхаберието на община Разград. Лъвчетата се родиха при започване на септември в локалния зоокът, който е с лишен лиценз още преди три години и който наподобява повече на концлагер, в сравнение с място за среща с природата.

Терез и Масуд бяха изпотъпкани след раждането си, защото майката бе в клетка с други лъвове. Те едвам оцеляха с помощта на денонощните грижи на Организация за отбрана на животните " Четири лапи " и фондация " Дивите животни ", които ги водиха в София и ги настаниха във ветеринарна клиника " Добро скимване ". Двете животни бяха хранени със сонда и ръчно, заради липса на гълтателен инстикт.

Освен че бяха избавени, за двете лъвчета бе открит приемен дом в Холандия, в който да живеят в естествена среда преди да отпътуват за Южна Африка.

В четвъртък обаче по предложение на кмета на Разград общинският съвет в града реши да подари лъвчетата на община Пазарджик, която ги желае за своя зоокът " Въртопо ". Оттам обаче категорично прецизират, че сега нямат къде да ги сложат и че чак през пролетта ще им бъде издигната клетка.

Това обаче въобще не попречи на разградските общински съветници да се разпоредят със ориста на дребните, които други избавиха от техните " грижи ".

Любопитен миг е, че преди седмица акцията за даването на лъвчетата на зоокъта в Пазарджик стартира не от къде да е, а от вестник " Телеграф ", благосъстоятелност на скандалния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, чийто изборен регион е точно Пазарджик.

На първа страница на изданието бе поместен материал: " Зеления октопод краде българските лъвчета ". Неподписаният материал засяга същите организации, с помощта на чиито денонощни старания лъвовете оцеляха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР