Протест в центъра на Пловдив. С викове Панаира е на

...
Протест в центъра на Пловдив. С викове Панаира е на
Коментари Харесай

Протестно шествие заради Панаира в Пловдив СНИМКИ

Протест в центъра на Пловдив. С крясъци „ Панаира е на Пловдив “, „ мафия “ и „ оставка “ десетки пловдивчани минаха в шествие по Главната на Пловдив, написа

Панаирът е на Пловдив - дано го спасим дружно, присъединете се към мирното шествие, призоваваха уредниците на митинга от гражданската самодейност.  

Целта на митинга е да промени решението взето на предходната сесия на Общинския консултант, с което общината делегира права на своя представител в общото заседание на " Пълдин Туринвест " Ясен Михайлов да гласоподава " за " апорта на акциите на Варна в панаира в капитала на сдружението. Притеснението на хората е, че нарастването на капитала може да докара до еднолично менажиране на Международния панаир, както и че той може да бъде премахнат, а теренът - продаден за строителство.



Припомняме, че досега имаше две сесии по въпроса. На първата взетото решение беше срещу апорта, а на идната сесия ГЕРБ и Българска социалистическа партия гласоподаваха назад – в поддръжка на апорта на акции. Последва нова сесия на 3 януари, само че тя се провали поради липса на кворум.

Пред постройката на общината дейни жители изрекоха своята позиция и обявиха, че единственият метод да спасят емблемата на Пловдив са всеобщите митинги в града.

Хората обявиха, че на следващия ден преди изключителната сесия ще бъдат в постройката на Общинския съвет и ще отстояват настояванията си. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР