Протест в памет на 44-годишния Пейо Пеев, който беше убит

...
Протест в памет на 44-годишния Пейо Пеев, който беше убит
Коментари Харесай

Протест в памет на Пейо Пеев, убит от съпругата и тъща си

Протест в памет на 44-годишния Пейо Пеев, който беше погубен от брачната половинка и тъща си, ще се организира довечера в столицата. Инициативата е на Фондация " Споделено Родителство " и се популяризира във Facebook.

Протестът е с апел за промени при споделеното родителство и равни права на родителите. От неправителствената организация акцентират, че до тежкото закононарушение се е стигнало след разногласия за настойничество и това е следващото доказателство, че съществуващата система за решение на сходни проблеми е несправедлива и дискриминационна.

Пеев беше открит удушен в колата си на 18 януари. По случая са обвинени брачната половинка му Габриела Славова и нейната майка Красимира Трифонова.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че има съмнения за още забъркани в тази ситуация. В момента Трифонова е арестувана, а щерка ѝ е под домакински арест.

След като стана ясно, че има заповед от Агенцията за обществено подкрепяне за краткотрайно развъждане на двете деца от родителите на Пейо - от прокуратурата обявиха, че Славова.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР