Протест срещу събарянето на плувния комплекс Дом Младост“, на мястото

...
Протест срещу събарянето на плувния комплекс Дом Младост“, на мястото
Коментари Харесай

Варненци готвят протест срещу събарянето на плувния комплекс „Дом Младост

Протест против събарянето на плувния комплекс „ Дом Младост “, на мястото на който ще се строи жилищна кооперация, готвят във Варна. Недоволството назрява с изявления на недоволни жители във Facebook.
Треньорът по футбол Пламен Йорданов е написал в обществената мрежа следното: „ Намери се ”решение ” за плувен комплекс ”Дом Младост ” в гр. Варна.... ще бъде съборен напълно, с цел да се направи жилищна кооперация и търговски площи, макар трите мола наоколо... Честито! На процедура единственият вид за плуване на дребни деца, поради дълбочината на закритото и откритото оборудване. Занемарено от години и към този момент вечно ще е в историята... “

За Actualno.com той разясни, че всички треньори, които работят там с дребни деца и наематели в постройката, са предизвестени до 15 дни да изоставен постройката. Казали са им, че следва градеж.
„ А за дребните деца до избрана височина единственият вид за образование е в този плувен комплекс “, уточни още Йорданов.
Протестът е оповестена за на следващия ден сутринта, от 8,30 часа на задния вход на басейна.

„ Приятели, басейн Младост е продаден и на негово място ще се строи жилищна постройка. Утре сутринта - 4 юни 2021г. в 8:30 часа, на задния вход на басейна ще се организира митинг, който ще бъде отразяван от националните медии. Който има опция, дано да пристигна, с цел да защитим града и децата си. Това е единственото място, където доста дребните деца могат да се учат да плуват, организират се тренировки и за рехабилитация за деца със специфични потребности. Моля споделяйте, с цел да стигне до повече хора “, приканва Славка Динкова.  

Справка в Имотния указател сочи, че от 2005 година притежател на парцела е компанията „ Винком “ АД (сега „ Терис Къмпани “), която го продава на „ Феста Холдинг “ АД, чийто автентичен притежател е Петя Баракова-Славова - ръководител на надзорния съвет и мажоритарен акционер в „ Инвестбанк “ АД.

През 2017 година „ Феста Холдинг “ АД и „ Черноморско злато “ АД (фирма, която също е съсобственост на фамилията на Петя Славова - б. р.) основават сдружението „ Дом Младост “ ООД.
В него те апортират целия парцел с повърхност 9508 квадратни метра, който се намира на бул. „ Сливница “ №194 във Варна, ведно с басейните, съблекалните, двора.
Сграда е на два етажа със партер и по документ се води със смесено предопределение и повърхност 1076 кв. метра.  Застроената й повърхност е 2 209 кв. метра.
Има постройка за търговия с повърхност 241 кв. метра, летни съблекални с повърхност от 301 кв. метра.
На процедура „ ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО “ АД внася в капитала на сдружението „ Дом Младост “ непарична вноска - право на благосъстоятелност върху постройките в този парцел.
В него има басейни, неврологичен кабинет, здравна козметика, кабинет – рехабилитация, физиотерапевтичен блок, съблекални, кабинет за иглотерапия, фитнес зали и аеробика, масажно поделение, финска сауна за дами, барчета, зъболекарски кабинети, помещение за зъботехници, ревматологичен кабинет, оздравителен център, открита тераса, помещение за лековит масаж, вани и тангентори, помещение за педикюр, фризьорски салон, козметика, офис. В апорта, който е на обща стойност 589 600 лева, влизат и два външни басейна – горен и низък.

 

„ Феста Холдинг “ АД пък апортира дворно място с повърхност от 9 500 кв.м., ведно с всички усъвършенствания в парцела. Стойността на непаричната вноска за него е 1 002 510 лв.. 
От юни месец предходната година „ Дом Младост “ става ЕООД след прекачване на акции от двете упоменати нагоре сдружения на „ А Пропърти “ АД – София, което пък е благосъстоятелност на „ Сътънфийлд Корпорейтид “, записано в страната Белиз. 100% от неговия капитал са владеене на Камелия Николова Кулева.
Припомняме, че точно Кулева беше изборът на „ Инвестбанк “ за неин представител в „ Метахим Импекс “ откакто с финансиране от банката акционерното сдружение купи активите на банкрутиралия торов цех „ Химко “ – Враца.


Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР