Протест срещу нов строеж в "Кючук Париж" организират жители на

...
Протест срещу нов строеж в "Кючук Париж" организират жители на
Коментари Харесай

Протест срещу поредното застрояване


Протест против нов градеж в "Кючук Париж " провеждат поданици на регион "Южен ", научи Plovdiv24.bg. Тoй е поради терена на ул. "Асен Христофоров ", който следва да бъде презастроен. Намира се сред блоковете с номера 1111, 1115 и 1113. Събитието ще се състои на 3 май, сред 17:00 ч. и 18:00 ч.

"Искаме оставката на основния проектант на Пловдив Димитър Ахрянов. Протестът не е единствено, с цел да спрем застрояването, само че да бъде оправена въобще инфраструктурата, в квартала - водния план, паркове, детски градини и други Протестът от строителната площадка ще се придвижи на бул. "Александър Стамболийски " в час пик за гражданско непокорство ", гласят в обществените мрежи уредниците в митинга.

"Проблемът датира от юли 2008 година, не мога да знам какво се е случило преди 14 години ", изясни пък районният кмет Костадин Язов.

Разбрал за плана през 2019 година, когато е бил импортиран в огромна община, и през 2020 година възразил по отношение на параметрите за озеленяване. След неговата реакция ЕСУТ на община Пловдив върнал плана със забележки, само че през февруари 2022 година промененият план е утвърден и е издадено строителното позволение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР