Протест срещу намесването на България във войната в Украйна се

...
Протест срещу намесването на България във войната в Украйна се
Коментари Харесай

Шествие България - зона на мира в София, Варна и големите градове

Протест против намесването на България във войната в Украйна се организира в София и няколко огромни градове на страната.

Шествия по едно и също време се организират с изключение на в Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Силистра, Казанлък, Шумен и Търговище.

Организаторите оповестиха, че излизат на шествието за мир, тъй като " България не дава синовете си ".

" България е зона на мира, тя не взе участие нито с хора, нито с оръжие, наказания, муниции или аварийни елементи в никоя война! България желае мир сред братските нам нации и, преди всичко, завършек на ескалацията на войната. Българската земя е площадка за мирни договаряния, а не за ракети; българите са миротворци, а не пушечно месо! ", споделят те във възванието си в обществената мрежа.

Като основатели на похода за мир са посочени жители, както и от " Български народен съвет за мир ", " Свободна и мирна България ", НСС " Св. Георги Победоносец ", Обединение 29 - политически партии и водачи не участват измежду тях.

В София хората, проведени през обществената мрежа и без присъединяване на политици, потеглиха от пилоните на НДК и стигнаха до жълтите павета пред Министерския съвет, като развяват български флагове, а някои и Самарското знаме.

Хората се тормозят да не бъдат изпращани български бойци.

 Снимка: Facebook, група " Свободна и мирна България "

На протестните плакати може да се видят апели " Без български момчета в кланицата! ", " Отново Източен фронт!!! - ще минат и без нас ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР