Протест. Снимка: Искра.бг Днес започна нов протест за България като парламентарна

...
Протест. Снимка: Искра.бг
Днес започна нов протест за България като парламентарна
Коментари Харесай

Нов протест срещу Радев и шествие за парламентарна република

Протест. Снимка: Искра.бг

Днес стартира нов митинг за България като парламентарна република и член на Европейски Съюз и НАТО. Поддръжници на „ Продължаваме Промяната-Демократична България ” още веднъж излязоха на проява на „ Дондуков ” 2. Това се случва едвам три дни, откакто хиляди хора се оповестиха против напъните на президента Румен Радев да попречи на съставянето на постоянно държавно управление . Според протестиращите президентът желае да задържи властта посредством своите служебни държавни управления.

Причината за недоволството са и думите на президента Румен Радев, който при връчването на мандата на втората политическа мощ съобщи, че той към този момент е „ дискредитиран “ . Според протестиращите България е парламентарна страна, в която би следвало да има разделяне и надзор сред управляващите. Според недоволните е неприемливо президентът да не привиква постоянни съвещания на КСНС.

След 18:30 часа пред постройката на Президентството се събраха стотици българи, шествието ще продължи до Народното събрание. Организаторът на митинга е самодейността „ Правосъдие за всеки “.

Гражданите носят плакати , на които написа: „ Радев сътрудникът на Путин “, „ Радев съобщи европейска България “, „ Мунчо, чий е Крим? “. Разпънат е и огромен наследник транспарант, на който с жълти букви е написано „ България е с Украйна и Европа “.

По Конституция президентът е държавен глава, еднообразно далечен от всички управляващи. Той може да има право на политическа позиция , само че е неприемливо да внушава на някоя политическа мощ да не извърши връчения мандат за сформиране на държавно управление. С тези си обществени провокации той нарушава Конституцията, която е положил клетва да съблюдава, предвид на следствията – основаване на предпоставки за провалянето на още един парламент и съответното удължение на едноличната му власт със служебни държавни управления.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР