Протест ще има в Срелча днес вместо празник на розата.

...
Протест ще има в Срелча днес вместо празник на розата.
Коментари Харесай

Протест в Стрелча вместо празник на розата

Протест ще има в Срелча през днешния ден вместо празник на розата. Недоволството на розопроизводителите е от ниските изкупни цени.
На митинга ще участва омбудсманът Мая Манолова. В Стрелча празникът няма да се означи за първи път от 22 години. Производителите взеха решение тази година да изразят недоволството си, като посипят центъра на града с розов цвят, заяви БНР. Изкупната цена варира сред лев и 80 стотинки и 2 лв., само че все пак, не всеки ден продукцията се изкупува.
Производителите са безапелационни, че тази цена ги обрича на банкрут, защото берачите получават по лев на кг розов цвят и освен това състояние няма по какъв начин да си покрият разноските. Затова те упорстват страната да се намеси и да контролира връзките в бранша. Протестът е разгласен за 17 часа.
Празникът на розата ще отбележат в Карлово, след митингите предходната събота. В розовите градини край Карлово доста посетители от страната и чужбина ще следят ритуала „ розобер “, а след шествие до площад „ 20 ти юли “, там ще стартира и празничната стратегия. На площада в Карлово ще се състои фолклорен танцов театър, а в „ Бухаловия хан “ и Историческия музей ще има проява на розоварене и дегустация на продуки от маслодайна роза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР