Протест-шествие на такситата в София днес, това съобщават от Федерация

...
Протест-шествие на такситата в София днес, това съобщават от Федерация
Коментари Харесай

Протест на таксиметровите водачи в София, предлагат мерки при локдаун

Протест-шествие на такситата в София през днешния ден, това оповестяват от Федерация на на таксиметровите водачи и превозвачи в България.
Вчера дружно с автобусните превозвачи бе първото им протестно шествие. Причината да продължат е, че в сряда " бяхме нападателно предизвикани и атакувани от провокатори от антиправителствения митинг в триъгълника на властта, което ни попречи да създадем своето ревю и да обявим настояванията си. ", показват от там.
Шествието ще стартира от три лъча в 10:30ч.: от Седми километър – „ Блиц Изот “, от бул. „ Вл. Вазов “ и ул. „ Станислав Доспевски “ (църквата) и от последна спирка на трамвай 10, Западен парк.
Сборният пункт още веднъж е площад „ Княз Александър Батенберг “ в 11:00 ч.
Част от настояванията на таксиметровите водачи са – приравняване към публичния градски транспорт; унищожаване на компания „ МАКСИМ “; ГТП да важи за период от 12 месеца; обезопасяване от страна на страната с „ паник бутон “.
По време на демонстрацията сътрудниците – таксиметрови водачи ще бъдат призовани да дарят кръв, а преболедувалите COVID-19 да дарят кръвна плазма, оповестяват от Федерацията.
От сектора са създали проект за включване на таксиметровия отрасъл в битката против COVID-19 и застраховане на няколко публични сфери и браншове от бизнеса при непълен или цялостен локдаун .
Ето какво съдържа той:
 Локдаунът - към този момент под формата на заповед. Ето какви са рестриктивните мерки Локдаунът - към този момент под формата на заповед. Ето какви са рестриктивните мерки
Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов подписа през днешния ден заповедта, с която се регламентира въвеждането на ограничаващи ограничения зара...
• Таксиметровите водачи возят от вкъщи до местоработата лекари, медицински сестри, обслужващ личен състав в лечебни заведения и учебни заведения, както и педагози и личен състав в детски градини и ясли, и учители от присъствена форма на образование гратис против легитимация от страна на деклариралия превоз през централните диспечерски пунктове на фирмите превозвачи от 1.12.2020 година
• Компаниите превозвачи, лизингодатели на таксиметрова услуга вършат отстъпка от лизинговите схеми и вътрешнофирмените такси, в размер на 50% за период от 3 месеца, считано от 1 декември 2020 година
• Търговските банки вършат отстъпка по заемите на таксиметровите компании превозвачи, в същия размер и период – 50% от 1 декември 2020 до 1 март 2021 година
• ББР, от своя страна, компенсира комерсиалните банки с размера на пропуснатите изгоди на комерсиалните банки за същия интервал – 01.12.2020 – 01.03.2021 година, като се съблюдава нормативната рамка на Европейската комисия, с цел да се избегне глоба за нерегламентирана държавна помощ.
Ползи от актуалната разработка:
 Отровното трио с въпроси към премиера Борисов за локдауна Отровното трио с въпроси към премиера Борисов за локдауна
Решението на Министерския съвет за налагане на локдаун е следващото несъответстващо деяние на Бойко Борисов и компания, се споделя в текст,...
1. Защита на експертен медицински личен състав (лекари, медицински сестри, санитари); стажанти и доброволци на 95% по време на напредване в предпазена среда от вкъщи до месторабота и назад. Това ще запази профилирания личен състав в лечебните заведения, в условия на централизация на COVID-19 болни в студените месеци.
2. Защита на учебен сегмент (учители, педагози в детски градини, спомагателен персонал) на 95% по време на напредване в предпазена среда от вкъщи до месторабота и назад. Намаляване на опцията да се сътвори веригата болен преподавател в градския транспорт/разболял класа/децата – заразили задачите си фамилии.
3. Намаляване на претоварването в системата за интензивно лекуване, заради концентрацията на болни, в къси периоди, при рухване на температурите в студените месеци и разширение на диапазона на заболяванията, нуждаещи се от болнично лекуване. Паритетно систематизиране на натовареността на участниците в доболничната и болнична помощ с идентична логистична поддръжка от страна на експерти.
4. Косвено понижаване на натиска върху Национален осигурителен институт, поради потенцилно по-малкия брой болнични.
5. Косвено понижаване на натиска върху бизнеса, поради карантинирани чиновници и боязън (опасност от корпоративна заразимост).
 Деница Сачева изясни какво предлага страната на родители и бизнес по време на локдауна Деница Сачева изясни какво предлага страната на родители и бизнес по време на локдауна
Това беше едно доста мъчно решение с доста взаимни отстъпки и терзания от страна на всички сътрудници. Със сигурност ще се постараем през сле...
6. Косвено понижаване на натиска върху аптечната мрежа, поради по-малкия брой инфектирани.
7. Съхранение на няколко сегмента от икономическия живот при непълен или цялостен Lock Down – всички в кръговрата.
8. Морален, обществен, стопански и психически резултат, заради симбиоза сред държавни институции, бизнес, опазване на здравето и обучение, в изискванията на втората вълна на пандемията от COVID-19.
До момента са подхванати стъпки в следните направления:
• Кръгла маса в браншовите структури на таксиметровия отрасъл.
 Решено: Локдаун без вечерен час Решено: Локдаун без вечерен час
Епидемичната обстановка се удължава с 2 месеца от 1 декември 2020 до 31 януари 2021 година. От 27 ноември 2020 до 21 декември 2020 преди...
• Постоянна връзка сред мениджърските екипи на таксиметровите компании.
• Поставени са условия от страна на комерсиалните банки, изложени нагоре.
• Готовност за публично заявяване на предложенията и настояванията пред способените институции.
• Съгласие на таксиметровите водачи от горепосочените компании да извършват професионалните си отговорности по актуалната разработка, при затваряне на цикъла, с присъединяване на всички, в името на националната сигурност, физическото и икономическо здраве на нацията, морала и етиката, на които са възпитани, в обществото, от което са част.
Планът на Федерация на на таксиметровите водачи и превозвачи в България е създаден от икономисти, правист, лекари, възпитател и специалист по Национална сигурност и защита. Според тях, той е използван както в съсредоточени урбанизирани територии (големите градове, в частност и модел София), по този начин и в по-малки общински центрове с смяна на принципала от лизинговата компания на общината, издаваща лицензията и разрешителното за отчетния интервал. " Екипът не търси личностна изява и изгоди, а разчита на престиж и експертност, основани на разработки и математически, статистически стопански и обществени модели, проиграни в стерилна среда на хипотези при рационални и асиметрични схеми на мултипликация на база експертиза на консенсуса при безкористно присъединяване в групата. ", показват от Федерацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР