Протест съпроводи откриването на българския клуб Цар Борис Трети“ в

...
Протест съпроводи откриването на българския клуб Цар Борис Трети“ в
Коментари Харесай

„Убий българина!“ – и в Охрид

Протест съпроводи откриването на българския клуб „ Цар Борис Трети “ в Охрид. Събраха се към 100 – 200 индивида, множеството членове на Вътрешна македонска революционна организация – ДПМ, описа пред БНР Атанас Величков от „ Трибуна МК “.

„ Имаше обидни думи и плакати: „ Българи – татари “, „ българи – фашисти “ и други. Обидите бяха към България и към цар Борис. Те започнаха да хвърлят яйца. Имаше опит за арестуване на един от участниците в тълпата, само че служителите на реда се отхвърлиха да го арестуват. Българите, откриващи клуба, по никакъв метод не предизвикаха тълпата.

Официалната политика и тези, които вършат митингите – и властта, и опозицията, се оправдават с имената на клубовете, обясни той. „ Това обаче е неистина. Каквото и име да се постави, ще е проблем за антибългарската агитация. България постоянно търси грешката в себе си. Ако се срамим от историческите си персони, тогава ще има проблем “.

Основният проблем не са тези 100 – 200 индивида, проведени от проруските партии тук, съобщи Величков. „ Проблем е, че в Македония няма разделяне в политическия и медийния хайлайф във връзка с България. Ако не желаеха това да се случи през днешния ден, то нямаше да се случи. Всички медии са антибългарски насочени, без значение дали са опозиционно настроени ли или са близки до властта. Те настояват, че България желае да им вземе историята. Просто опозицията е по- радикална “.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР