Протест събра пловдивчани и днес пред заведението на Ивайло Пенов

...
Протест събра пловдивчани и днес пред заведението на Ивайло Пенов
Коментари Харесай

В подкрепа на Митко: Колекцията от протестни чорапи в Капан...

Протест събра пловдивчани и през днешния ден пред заведението на Ивайло Пенов " YellowDot " в квартал " Капана ". Недоволството против дейностите на някогашния юрист и сегашен предприемач последователно стихва след дейностите на полицията и прокуратурата, само че с изключение на задържане, протестиращите желаят и ефикасна присъда.



В днешния следобяд още няколко чифта протестни чорапи полетяха към оформилата се купчина пред заведението. На място пристигнаха към 10-15 души, само че, както те самите споделят, са изцяло задоволителни, с цел да показват, че няма да търпят сходно държание, като това на Пенов, в квартал " Капана ".



" Такива хора нямат място тук. Този, който си разрешава да се държи като човек, който е над закона, би трябвало да си получи заслуженото ", споделиха те.







Известният пловдивски юрист Тодор Кръстев разяснява случката с Митко в обществената мрежа:

" Ех, този Митко с чорапите от Капана, всеки втори пост е за него, каква звезда стана за един ден единствено. Симпатична е тази всеобща емпатия, доста симпатична. Не съм предполагал, че пребивавам в толкоз обществен град, изпълнен с толкоз взаимност към слабия и безсилен човек. Но се чудя за какво единствено към Митко.

И за какво единствено в " Капана " и на Главната. В Столипиново, откъдето е Митко, има стотици деца и младежи, които живеят в отвратителна бедност. Обикалят сополиви потъналите във фекалии и воня улици и също се мъчат да припечелят нещо от разносна търговия.

Ако инцидентно изкарат някой лев, той им се прибира от тартора на улицата, който стремително трансформира припечеленото в дрога или алкохол, а за дребните митковци остава толкоз, едвам не умрат от апетит. И за тях даже няма фотография в някой пловдивски уебсайт. Да не приказваме за всеобщото кафеджийско страдание.

Няма, няма и да има, тъй като от Капана е по-лесно, до момента в който си пиеш второто капучино да заявиш благосклонност към някой си Митко, че и да се похвалиш с това във фейсбук. Така де, какъв жест към слабия ще е това, в случай че не стане всеобщо притежание. Няма тиня, няма мърсотия, няма алкохол и дрога. Чиста работа. Пък и чорапите на новата ни градска звезда Митко са по-цветни и шарени, тъкмо като за центъра на града ".

Засега към момента няма проведен митинг за на следващия ден.

фотоси от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР