Протест с призиви за оставка съпътстваше даването на пресконферения от

...
Протест с призиви за оставка съпътстваше даването на пресконферения от
Коментари Харесай

Протест в София с призиви за оставка на директора на Народния театър

Протест с апели за оставка съпътстваше даването на пресконферения от страна на шефа на Народния спектакъл. Недоволство от дейностите на Васил Василев изкара на демонстрация  доста театрални и кинодейци, публицисти и представители на цивилен организации.

Сред подкрепящите уволнения дициплинарно Александър Морфов бяха  Елена Петрова, Иван Бърнев, Иван Петрушинов, Касиел Ноа Ашер, Камен Донев, Тончо Токмакчиев, Иво Сиромахов, Къци Вапцаров, Венци Мицов и други. 

Протестът стартира в 14 ч. пред Министерството на културата, а малко по-късно шествието пое към Народния спектакъл.

Пред БНР артистът Камен Донев съобщи:

„ Аз поддържам всеки акт на митинг. Дали тъкмо този, или различен - не мога да кажа дали го поддържам, или - не, дали би трябвало да се драска по вратата, или - не, всеки самичък взема решение какво би трябвало да се направи. Аз може би бих направил друго. Въпросът е, че аз поддържам да има митинг, тъй като митингът е наложителен, когато достолепието на индивида, неговите възгледи, неговото верую от вътрешната страна му споделя, че не може да се съгласява с една обстановка ”.

Демонстрантите желаеха среща с министъра на културата Найден Тодоров, както и министерството да съобщи позиция по проблема.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР