Протест с искане за свикване на извънредна сесия на пловдивския

...
Протест с искане за свикване на извънредна сесия на пловдивския
Коментари Харесай

ЕС налага санкции на Москва, а евроатлантиците от ГЕРБ подаряват Пловдивския панаир на Почетния консул на Русия

Протест с искане за привикване на изключителна сесия на пловдивския Общински съвет по проблема с Пловдивския панаир ще се организира довечера пред постройката на община Пловдив, оповестява БНР.

В понеделник съветниците взеха решение да одобряват апорта на варненските акции в смесеното сдружение Пълдин Туринвест, с което Георги Гергов става притежател на 79% от Панаира.

Преди решението Гергов изпрати писмо до общинските съветници, в което предлага да подари на общината 2 % от нараствания капитал на Пълдин Туринвест и 6 декара от площта на ревюто за създаване на опера при изискване, че те гласоподават нарастването на капитала на Пълдин Туринвест с акциите на Варна.

Протестиращите упорстват да бъдат предпазени ползите на града.

Междувременно от партия „ Продължаваме промяната “ излязоха с послание до кмета Здравко Димитров да упражни своето право на блокираща квота и да спре това родоотстъпническо, както те го дефинират, дело на Общинския съвет.

„ В миг в който Европейският съюз постанова наказания на Русия поради военната експанзия в Украйна, евроатлантиците от ГЕРБ подаряват Пловдивския панаир на Почетния консул на Русия в Пловдив “, се показва в обръщението.

„ Кражбата на признака на Пловдив продължава 15 години. Тя стартира от времето на Тройната коалиция и се разпростира по времето на ръководството на Бойко Борисов и ще завърши при последния кмет на Пловдив от ГЕРБ, „ пишат още от „ Продължаваме промяната “.

Припомняме, че Георги Гергов е Почетен консул на Руската федерация в град Пловдив, а мнозина пловдивчани подозират, че точно той е забъркан в скандалното появяване на по време на честването на Съединението на България на 6 септември в града.

В опитите си придобие цялостния надзор върху Международен панаир Пловдив, Гергов беше подпомаган от редица държавни управления. Бизнесменът е прочут с това, че беше непосредствен с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, а в последно време демонстрира сходна непосредственост и с президента Румен Радев, с който имат общ фронт против Корнелия Нинова. Интересен остава въпросът, дали е постигнал спогодба със настоящето служебно държавно управление, тъй че точно в границите на неговия мандат да стане допустимо придобиването на цялостния надзор върху Панаира.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР