Протест пред Руската църква приклещи посланика на Русия в България

...
Протест пред Руската църква приклещи посланика на Русия в България
Коментари Харесай

Митрофанова се измъкна през задния изход на Руската църква

Протест пред Руската черква приклещи посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова. На дипломатическото лице се наложи да излезе през задния излаз, с цел да избегне протестиращите, които се бяха събрали пред църквата в символ на неодобрение от визитата на външния министър на Московска патриаршия. Оказа се, че в църквата също е бил и Румен Петков, водачът на партия АБВ и бив вътрешен министър.

Протестиращите скандираха " Убийци " и " Тук не е Москва ", до момента в който държеха български и украински флагове.

„ Тук съм като засегнат жител, тъй като е осквернение в българска черква да има молебен за една терористична страна, да се благославят убийци на деца. Знаете ли какво се случва сега в Украйна? Хиляди деца са в бомбоубежищата! Хиляди деца са изложени на гибел! А в тази черква има хора, които се молят те да съумеят да ги убиват още по-успешно, тук се молят сега една страна да смаже друга страна ", съобщи жена пред БГНЕС, която се показа като българка.

„ Протестираме, тъй като това е висша безочливост по време на война от тези, които окупират, тук, на територията на Европейския съюз и на страна от НАТО, да служат работа за победа на Русия, това е просто нонсенс, по тази причина протестираме ", разяснява друга протестираща.

Украинката Ирина, която е от Херсон, е пристигнала с дребния си наследник в България, с цел да го избави от бомбардировките. Разказа пред БГНЕС, че стачкува срещу кървавата война на Путин в Украйна, тъй като нейни близки се намират в окупираните територии. Жената прикани руснаците да си отиват в Русия, тъй като нямат място в България. Тя е безапелационна, че би трябвало да има мир и независимост, а не убийства и тероризъм.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР