Протест пред президентството организира Национално сдружение на българските лозари (НСБЛ).

...
Протест пред президентството организира Национално сдружение на българските лозари (НСБЛ).
Коментари Харесай

Лозарите дигнаха протестни знамена пред президентството

Протест пред президентството провежда Национално съдружие на българските лозари (НСБЛ). Протестиращите издиганаха флагове и трансперанти под прозорците на президента с зов да бъдат чути. " Диалогът сред лозаро-винарския отрасъл и служебния кабинет буксува от месеци ", обявиха те. Исканията им са за нормативни промени, ограничения и дейности за подпомагането на техния бизнес. Лозарите се оплакват, че съответни дейности не са предприемани, отправяни са обещания, които не
са осъществени.

Към протестиращите се причисли и някогашният шеф на Държавен фонд земеделие - Николай Каварджиклиев и неговите заместници.

" Исканията на лозарите са ясни. На първо място бистрота, справедливи обществени критерии при разпределението на бюджетите за финансово подкрепяне по отношение на всички браншове в земеделието. Контрол, регулации, създаване електронни регистри във всички аграрни браншове. Компетентни фрагменти, които да поемат ръководството в отрасловите организации. Не на последно място равнене на дотации ", съобщи Каварджиклиев.

Лозарите бяха ядосани, че рейсове с техни сътрудници от страната са спрени преди София. Протестиращите надуваха съдийски свирки и скандираха " Чуйте ни! Чуйте ни! ". Опънаха и плакати с името на земеделският министър Явор Гечев - " Гечев измамник. Оставка! ".
Никой от президентството обаче не слезе при протестиращите.
Протестиращите лозари се насочиха в колони към Министерство на земеделието.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР