Протест пред Пирогов. Екипът на отделението по детска хирургия, родители

...
Протест пред Пирогов. Екипът на отделението по детска хирургия, родители
Коментари Харесай

Проф. Христо Шивачев остава шеф в Пирогов

Протест пред " Пирогов ". Екипът на отделението по детска хирургия, родители и близки на пациенти се събраха пред входа на Детската незабавна помощ в символ на поддръжка към шефа на клиниката проф. Христо Шивачев. Поводът - резултатите от оповестения конкурс за шеф, на който националният съветник по детска хирургия е оценен с малко над 4 и отпада от състезанието. Междувременно ръководителят на парламентарната здравна комисия Костадин Ангелов разгласи, че " въпросът е завършен " и професор Шивачев остава като шеф.

Дни откакто комисията за избор на шеф на клиниката по детска хирургия не позволи досегашния шеф до идващ стадий на състезанието, пред " Пирогов " сътрудници и родители го посрещнаха с овации.

Моята внучка тук беше избавена и превозена от русенсата болница със съдействието на проф. Шивачев. Това са ангели в бели престилки, споделя пред Българска национална телевизия Цветелина.

  " Той издигна детската хирургия на много високо равнище и продължава да го прави ", съобщи доктор Кая Памукова.

Директорът на " Пирогов " изясни, че състезанието е за административна служба, а не прави оценка медицинските умения на претендентите. Комисията е формирана от самостоятелни външни оценители, както и чиновници от отдел " Човешки запаси " в болничното заведение. Негова е рекомендацията за ръководител да бъде определен депутатът Костадин Ангелов.

" Въпросът е завършен. Професор Шивачев ще бъде шеф на клиниката по хирургия, извършен е диалог с него, извършен е диалог и с шефа ", разяснява Костадин Ангелов - ръководител на Комисията по опазване на здравето в Народно събрание.
Професор Шивачев е единствен претендент за поста.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР