Протест пред Окръжния съд във Враца се провежда днес от

...
Протест пред Окръжния съд във Враца се провежда днес от
Коментари Харесай

Бащата на зверски убитата Андреа от Галиче иска справедливост

Протест пред Окръжния съд във Враца се организира през днешния ден от близки и познати на свиреп убитата при започване на годината Андреа от село Галиче. Причината е, че тази сряда трябваше да тръгне всъщност делото против малолетния причинител. Това обаче няма да се случи заради процесуална спънка, съобщи бТВ.

"Делото е отсрочено поради частна тъжба, подадена в Софийския апелативен съд най-вероятно от причинителя. „ Нещата, които се случват, не ми харесват “, съобщи Румен Асенов, бащата на убитата Андреа, в „ Тази заран “.

Асенов е схванал за отлагането във вторник от своя юрист. Той също му е съобщил, че „ не е признато най-тежкото обвиняване – за обезчестяване “, което съгласно бащата на убитата Андреа е „ неприемливо “ и цели „ по някакъв метод да се омаловажи закононарушението и да се помогне на причинителя “.

Адвокатът на Асенов желае най-тежкото наказване за причинителя на убийството на Андреа – 12 години за огромното закононарушение и още 6 за другите, което е максимума по закона сега.

"Ако това не му се даде, да го оневинят и да го чакат с ръкопляскания пред съда. Това е повода за организирането на митинга, чиято цел е да накара „ потърпевши от правосъдната система да се борят и да отстояват това, което би трябвало да се отстоява “, сподели Асенов.

Бащата на Андреа означи, че 9 месеца се е чакало началото на делото и неговият ход е бил даден малко преди причинителят да навърши пълноправие.

Асенов подсети, че на срещата му с премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев е бил стихотворец ангажимент да се промени закона, за което е било инициирана подписка с поддръжката на доста хора. Те желаят да наказването за закононарушението да не бъде обвързано с възрастта на причинителя. Така горната граница на наказването ще бъде вдигната до 20 години, а няма да бъде обезпечен период от 12 години с право на редукция.

„ Девет месеца чаках. Внесено е в Народното събрание на 20 януари “, сподели Асенов, съгласно който забавянето на разглеждането на законопроекта не е обвързвано с рецесията с ковид.

"Първоначално депутатът Маноил Манев, който е вносител на законопроекта му е обещавал, че ще стане бързо, само че след това престанал да дава отговор на позвъняванията му, описа още почерненият татко.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, декларирала, че чакат мнението на правните организации за измененията в закона, само че това, съгласно Асенов, „ не е пояснение, а излизане от тематиката “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР