Протест на ВМРО пред Народното събрание. Те протестират срещу промените

...
Протест на ВМРО пред Народното събрание. Те протестират срещу промените
Коментари Харесай

ВМРО на протест пред НС и Президентството заради промените в Изборния кодекс

Протест на Вътрешна македонска революционна организация пред Народното събрание. Те стачкуват против измененията в Изборния кодекс.

Според организационния секретар на партията Юлиан Ангелов тези промени предават национални ползи на България.

" Този Изборен кодекс, тези промени с увеличението на изборните секции зад граница и изключително в Република Турция, ще направи тъй че Ердоган да има още веднъж повече от 15 народни представители в българския парламент отвън тези, които са сега от Движение за права и свободи. Което демонстрира, че така наречен нови и морални демократични партии, показани в българския парламент, ясно работят за ползите на Турция и Ердоган ", разяснява пред Българска национална телевизия той.

По думите му това е неприемливо и те като български патриоти няма да позволен това, даже да се наложи да блокират турската граница. Ангелов повтори, че такова национално изменничество е неприемливо.

Христо Иванов от младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация описа, че е бил член на комисия на последните избори в Турция, в Измир. Според него там е имало доста злоупотреби и е не е било спазено българското законодателство.

" В моята секция, както и в другите секции, тъй като имах познати съвсем във всички 35 секции в Турция, се говореше съвсем напълно на турски език, хора, в това число от СИК-овете влизаха зад кабинките за гласоподаване, огромна част от гласоподавателите имаха написан номер 9 на ръката, огромна част от декларациите не бяха попълнени на български, не бяха писани данни като имена, ЕГН, номер на персонална карта, които наложително би трябвало да са попълнени, което прави изборите недействителни в Турция ", разяснява Иванов.

От Вътрешна македонска революционна организация още веднъж обявиха готовността си да подхващат всички нужни дейности - в това число да изискат несъгласие от президента, искане до Конституционния съд и така нататък

След това протестиращите се реалокираха пред Президентството, където скандираха и против представителите на " ИТН ", които преди този момент върнаха връчения им изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР