Протест на жителите от няколко села ще затвори пътя Бургас-Созопол

...
Протест на жителите от няколко села ще затвори пътя Бургас-Созопол
Коментари Харесай

Жители на няколко села блокират за час пътя Бургас-Созопол в събота

Протест на жителите от няколко села ще затвори пътя Бургас-Созопол тази събота. Той ще се организира от 09:30 до 10:30 часа сутринта , заяви неговият уредник и ръководител на инициативния комитет Бойчо Бойчев пред Искра.бг .

Недоволството на хората е обвързвано с, който свързва Бургас с Южното Черноморие и минава през селата Росен, Веселие, Равна гора, Ясна Поляна и Ново Паничарево .

В края на месец юни и основан предприемчив комитет от петима души, който тогава пое ангажимент да дефинира дата и час за митинга . Той ще се състои, макар вербално поетия ангажимент от страна на Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/, че пътят ще бъде ремонтиран.

Разбит път. Снимка: Бойчо Бойчев, Фейсбук

„ Проведохме една среща с шефа на АПИ Ясен Йорданов и кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев край село Росен, на която ни бе дадено, че ремонтът ще стартира през септември. На думи всичко това е доста хубаво, само че ние желаеме да стане публично, тъй като в този момент това са просто едни голи обещания, изречени пред нас “ , съобщи пред Искра.бг Бойчо Бойчев.

Той добави, че хората от селото желаят да видят, че процедурата влиза публично в ход , а поръчката за ремонтните действия е оповестена. Очаква се на митинга, който ще се организира наоколо до правата за Отманли , да се съберат към 150-200 души от околните села. Ще се включат и доста водачи, които са принудени всекидневно да минават по това трасе и на процедура рискуват живота си .

Затварянето на пътя сигурно ще блокира интензивният трафик към Южното Черноморие в почивния ден и в разгара на лятото, като по този метод се даде по-голяма публичност на казуса в цялата страна и в най-скоро време се подхващат съответни ограничения за неговото решение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР