Протест блокира магистрала "Люлин" при Перник, а стотици варненци излязоха

...
Протест блокира магистрала "Люлин" при Перник, а стотици варненци излязоха
Коментари Харесай

Протести и блокади на пътища срещу високите цени на горивата край Перник и Варна


Протест блокира автомагистрала "Люлин " при Перник, а стотици варненци излязоха на шествие в централната част на морската столица.



И довечера перничани блокираха за придвижване пътен възел „ Даскалово” в символ на митинг против високите цени на горивата у нас. Точно в 18.30 часа десетки коли, подредени в автошествие, дойдоха на пътния възел, свързващ автомагистралите „ Струма “ и „ Люлин” с входа на Перник през квартал „ Църква “ и входа на София през Драгичево и Владая. Блокадата докара до опашки от изчакващи коли и тежкотоварни камиони.

Освен за цената на бензина, хората показват недоволството си и от нарастването с до 30% на налога за старите коли, както и от повишението на цената на наложителната за колите застраховка „ Гражданска отговорност “.

Протестът, проведен в обществените мрежи, протича спокойно и със засилено наличие на жандармерия и полиция. Стотици водачи чакат в колите си придвижването да бъде освободено, а от Министерство на вътрешните работи приканиха, че няма митинг, който да позволява блокирането на автомагистрали и основни пътища.

В същото време в другия завършек на България стотици варненци също са на улицата. Гражданите на града, който преди години бе епицентър на най-масовите национални митинги против корупцията и монополите във властта, през днешния ден още веднъж декларират, че всеки ден ще са на улицата, до момента в който настояванията им не бъдат задоволени. Около 19.30 часа варненци блокираха напълно централното кръстовище пред общината и обявиха, че потеглят към изхода на града в посока автомагистрала „ Хемус”, където възнамеряват обсада.

Изключително мощно е наличието на моторизирани във Варна, а виковете на шествието са подсилени от плач на мотори. Силно е и полицейското наличие.

От няколко дни хиляди хора в цялата страна показват недоволството си, а с цел да бъдат чути настояванията им, блокадите на някои съществени пътни артерии продължиха с часове, което докара до транспортен безпорядък.

Междувременно финансовият министър Владислав Горанов разгласи, че по отношение на напрежението в обществото към цената на горивата, счита да предложи промени в Наредба Н-18, по-известна като Наредбата за касовите апарати, с които всеки един търговец на дребно на горива да бъде длъжен, когато издава фискален бон, да показва на обособен ред акциза, Данък добавена стойност и цената на горивото без данък и Данък добавена стойност. Има концепция и да се включи в касовата записка и изтъкване на комерсиалната надценка на горивата. „ Ще посочим в касовата записка какъв брой е за страната и какъв брой е за търговеца от цената на горивата “, изясни концепцията финансовият министър и даде образец, че това към този момент го има във фактурите за ток. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР