Протекционистките мерки на националните правителства по време на пандемията от

...
Протекционистките мерки на националните правителства по време на пандемията от
Коментари Харесай

Мерките срещу коронавируса могат да причинят недостиг на храна, предупреждава ООН

Протекционистките ограничения на националните държавни управления по време на пандемията от ковид могат да предизвикат дефицит на храна по света, предизвестяват от Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации, написа " Гардиън ".

Максимо Тореро, основен икономист към организацията, разяснява пред английския вестник, че реколтите са положителни и прогнозите са обещаващи, само че дефицитът на служащи поради рецесията с вируса и подхванатите дейности към протекционизъм - възбрана на експорт на някои артикули и налагане на мита - значат, че доста бързо могат да зародят проблеми през идващите седмици.

" Най-лошото, което може да се случи, е държавните управления да лимитират потоците от храна. Всички ограничения против свободната търговия ще бъдат контрапродуктивни. Сега не е време за ограничавания или повдигане на търговски бариери. Сега е време да се отбрани потокът от храни по света ", уверен специалистът.

Според него държавните управления би трябвало да се опълчват на апели да защитят доставките си на хранителни артикули с ограничение на износа, което към този момент се прави от някои страни.

" Блумбърг " заяви, че Казахстан е забранил износа на брашно, а също са наложени ограничавания за експорт на елда, зеленчуци, в това число моркови, лук и картофи. Виетнам, третият максимален експортьор на ориз, краткотрайно спря осъществяването на договорите за експорт на ориз. Русия, най-големият експортьор на пшеница в света, също може да наложи ограничавания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР